5 voordelen van dunne film zonnepanelen

Dunne film zonnepanelen zijn de nieuwste innovatie op het gebied van zonnepanelen. Deze zonnepanelen zijn gemaakt van een ander materiaal en hebben ook een vernieuwd uiterlijk. Steeds meer mensen kiezen voor deze soort zonnepanelen; er zitten namelijk veel voordelen aan. Twijfel je nog tussen verschillende soorten zonnepanelen? Hier zijn de 5 grootste voordelen van dunne film zonnepanelen


Uiterlijk


Dunne film zonnepanelen zijn meestal een stuk dunner en kleiner dan traditionele zonnepanelen. Ook zijn dunne film zonnepanelen zwart van kleur. Veel mensen kiezen voor deze zonnepanelen door het mooie en stijlvolle design. Het design ziet er namelijk een stuk moderner uit. De zonnepanelen hebben ook een zwarte rand waardoor het een mooi egaal geheel wordt. Deze zien er dus niet storend uit op het dak van je huis.



Dunner en flexibeler


Het vernieuwde uiterlijk van de dunne film zonnepanelen heeft nog een groot voordeel. Doordat de zonnepanelen dun en flexibel zijn, is er ook makkelijker mee te werken. De zonnepanelen kunnen op verschillende soorten plekken geïnstalleerd worden. De zonnepanelen zijn geschikt voor meerdere soorten oppervlakken. Hierdoor ontstaan er dus meer mogelijkheden om deze te plaatsen. Er is dus een grote kans dat deze zonnepanelen ook op jouw dak zullen passen.



Meer energieopbrengst


Dunne film zonnepanelen zorgen ook voor meer energieopbrengst dan andere soorten zonnepanelen. Dit is een groot voordeel omdat de investering zo meer rendement oplevert. Dunne film zonnepanelen werken ook goed wanneer de zon er niet direct op schijnt. In Nederland is dit een groot voordeel omdat het vaak bewolkt is. Ook bij bewolking of minder zon zullen dunne film zonnepanelen stroom opwekken. Hierdoor is er relatief meer energieopbrengst.



Goedkoper


De kosten voor dunne film zonnepanelen zijn vaak ook minder hoog dan bij andere soort zonnepanelen. Doordat er minder materialen gebruikt hoeven te worden, zullen deze zonnepanelen goedkoper zijn. Je bent dan over het algemeen dus veel voordeliger uit wanneer je dunne film zonnepanelen aanschaft.



Snellere terugverdientijd


Het aanschaffen van dunne film zonnepanelen is nog steeds een investering. Je betaalt namelijk de aankoop- en installatiekosten in een keer. Hier krijg je duurzame en goedkope energie voor terug. Na een tijd heb je de investering terugverdient. De terugverdientijd bij dunne film zonnepanelen is een stuk korter. Dit komt door de combinatie van de lage prijs en hoge energieopbrengst. Je hebt dus sneller het investeringsbedrag terugverdient.