Stoel kapot? Dit moet je doen

Hopelijk heb je jarenlang plezier gehad van een comfortabele stoel. Maar wat als er onverhoopt een defect optreedt? Misschien werkt de motor niet meer goed, is de accu beschadigd of moet een van de onderdelen vervangen worden. De meeste relaxfauteuils zijn van zo’n hoge kwaliteit dat op veel modellen jarenlang garantie kan worden gegeven. Maar omdat je de stoel veel gebruikt, slijten de onderdelen altijd. Nadat een stoel bijvoorbeeld vele jaren is gebruikt, wordt de levensduur van de batterij verkort. Ook de motor of afstandsbediening van de stoel kan defect raken. Stof en vuil zijn hier meestal de boosdoeners.

 

Tip: Heeft de stoel een accu? Laad hem dan minimaal eens in de 3 tot 4 maanden op, ook als je de stoel niet tot nauwelijks gebruikt. Dit verhoogt de levensduur van de batterij. Heb je de batterij lange tijd niet opgeladen en wil je hem niet opladen? Dan kan het een diepe ontlading zijn waardoor hij kapot is en zal de accu vervangen moeten worden.

 

Wanneer er diverse mankementen zijn, hoeft dit geen reden te zijn om de elektrische fauteuil weg te gooien. In de meeste gevallen kunnen de onderdelen worden gereviseerd of vervangen. Ze zijn niet altijd goedkoop te repareren. Maar dit is nog steeds goedkoper dan het kopen van een nieuwe elektrische fauteuil. 

Handmatige relaxfauteuil 

Ook de handmatige relaxfauteuil kan beschadigd raken. In de meeste gevallen is de kabel van het besturingssysteem beschadigd of is de plastic clip die de kabelton verbindt beschadigd. Een ander probleem zijn bijvoorbeeld kapotte trekveren. In extreme gevallen kan de metalen structuur in de fauteuil zelfs breken. In dit geval kunnen we dit probleem meestal oplossen door de constructie te lassen of vervangende onderdelen te installeren Of het nu gaat om een ​​gescheurd frame, een los draaipunt of een lekkende gasveer, het is meestal te repareren. Je fauteuil repareren kan vrijwel altijd professioneel en snel, zodat je zo snel mogelijk weer in de fauteuil kunt zitten! Daarentegen zijn reparatiekosten bijna altijd voor uw eigen rekening, omdat door de verzekeringen deze kosten niet worden gedekt.