3 tips om ervoor te zorgen dat je verbouwing soepel verloopt

Als je eindelijk een huis hebt gekocht wil je natuurlijk wel dat deze volledig bij je past. Of je wil je huidige huis zo transformeren dat deze helemaal naar wens is. Om dit te realiseren zal er een verbouwing moeten plaatsvinden. Afhankelijk van wat er allemaal verbouwd wordt is dit een hele klus. Er komt niet alleen tijdens de verbouwing maar ook vooraf veel bij kijken. Hierbij dus drie tips om ervoor te zorgen dat je verbouwing soepel verloopt; de planning, valbeveiliging en kosten & vergunningen. 

 

De eerste tip is waarschijnlijk de meest belangrijke; de planning! Als je van tevoren niet duidelijk hebt wat er allemaal moet gebeuren of hoe lang dit duurt, kan dit enorm tegenvallen. Niet alleen over het feit dat alles langer duurt dan je verwacht, maar ook over wat nou de juiste volgorde is om dingen in uit te voeren. Een duidelijke planning aan het begin zal een enorm verschil makenGratis stockfoto met afstandswerk, ambachtelijk gemaakt, apparaat Stockfoto

Valbeveiliging is verplicht bij bepaalde werkzaamheden

De tweede tip is iets waar je waarschijnlijk zelf niet aan zou denken; namelijk valveiligheid. Bij werkzaamheden boven de 2.5 meter moet er gebruik worden gemaakt van middelen die valveiligheid garanderen. Voor direct valgevaar kan een ankerpunt en/of veiligheidsharnas met een veiligheidslijn worden gebruikt. Voor indirect valgevaar kan een positioneringslijn worden gebruikt. Nou vraag je je misschien af; wat is een positioneringslijn? En waarom heb je deze nodig als er geen direct valgevaar is? 

 

Een positioneringslijn gebruik je als je op hoogte werkt, maar bijvoorbeeld in het midden van een platform. Er is pas valgevaar als je in de buurt van de rand komt. De positioneringslijn zorgt ervoor dat je binnen je werkgebied blijft en dus niet in de buurt van valgevaar komt.

Kosten en vergunningen kunnen de verbouwing abrupt stoppen

De derde tip kan je gaan gebruiken wanneer je de planning uit de eerste tip hebt gebruikt. In deze planning moet je namelijk ook rekening houden met wachttijden voor bepaalde vergunningen en dergelijke. Daarnaast heb je door je planning een goed overzicht van wat alles gaat kosten (denk hierbij ook aan de eventuele vergunningen!). Zorg hiermee voorafgaand aan de verbouwing dat alles op financieel gebied in orde is. Allebei deze punten zorgen ervoor dat je niet halverwege je verbouwing hoeft te stoppen omdat je geen geld meer hebt of omdat je een bepaalde vergunning niet kan krijgen.