3 punten waaraan je moet denken bij een verbouwing

man climbing on ladder inside room

Staat er binnenkort een verbouwing in de agenda? Dan is het belangrijk om op voorhand een aantal zaken goed te regelen, zodat je tijdens het verbouwen niet voor verrassingen komt te staan. Wij hebben hieronder drie belangrijke punten waaraan je moet denken bij een verbouwing voor je op een rijtje gezet!

1. Huur een Puincontainer

Een van de dingen waar vaak geen rekening mee gehouden wordt is de hoeveelheid sloopafval dat geproduceerd wordt bij een verbouwing. Tijdens het verbouwen zal het je verbazen hoeveel puin en sloopafval er vrijkomt. Daarom is het verstandig om een afvalcontainer te huren. Regel bijvoorbeeld een puincontainer in Amsterdam via ParidonContainers.nl. Het huren van een container tijdens de verbouwing is vaak de meest praktische en voordeligste oplossing. Zo hoef je niet zelf meerdere keren heen en weer te rijden naar de milieustraat van de gemeente waarin je woont. Dit bespaart je veel tijd.

Binnenkort verbouwen in onze hoofdstad? Een afvalcontainer huren in Amsterdam kan via Paridon Containers.

2. Kostenberekening

Een realistische en uitgebreide kostenberekening van de verbouwing is ontzettend belangrijk. Zo weet je precies hoeveel de verbouwing ongeveer gaat kosten. Houd bij het maken van een berekening ook rekening met “kleine kosten”. Vaak zijn dit juist de kosten die hoger oplopen dan in eerste instantie gedacht. Heb je de totale kosten berekend? Dan kan je nog 10% optellen bij de onverwachte kosten.

3. Maak een plan van aanpak

Zonder duidelijk plan van aanpak is de kans groot dat er iets mis gaat tijdens de verbouwing of dat de verbouwing langer duurt dan gedacht. Een goed plan van aanpak zorgt ervoor dat je precies weet wat en wanneer er iets moet gebeuren. Zo raak je nooit het overzicht kwijt door je aan de planning te houden. Verder voorkom je met een duidelijke planning dat de verbouwing meer gaat kosten dan berekend.