5 tips om veilig te klussen in huis

Ga je binnenkort klussen in huis? Dan is het belangrijk om rekening te houden met een aantal zaken. Evenals een goede voorbereiding voor het klussen. Klussen kan best gevaarlijk zijn, daarom geven wij 5 tips om veilig te klussen. 

Zelf klussen? Verklein de kans op ongelukken met onderstaande tips!

1. Werkschoenen

Om veilig te klussen is het dragen van werkschoenen een absolute must. Goede werkschoenen beschermen je voet tegen scherpe en zware voorwerpen tijdens het klussen. De veiligheidsneus van werkschoenen zorgt ervoor dat je voeten beschermd worden tegen zware, vallende voorwerpen. Terwijl de veiligheidszool de onderkant van je voet beschermt tegen scherpe voorwerpen op de grond. Het dragen van goede werkschoenen is dus ontzettend belangrijk om je voeten te beschermen, maar daarnaast zorgt het ook voor een goede werkhouding. De juiste werkschoenen voorkomt lichamelijke klachten. Als je op zoek bent naar werkschoenen van topkwaliteit, dan zijn de schoenen van het merk HKS een absolute aanrader.

2. Opgeruimde omgeving

Wij snappen heel goed dat het lastig is om de omgeving opgeruimd te houden tijdens het klussen of een verbouwing. Toch is het ontzettend belangrijk om de kans op ongelukken te voorkomen. Zorg daarom altijd dat alle meubels aan de kant zijn geschoven en ruim altijd tussendoor op als je bezig bent met een klus.

3. Stevige trap

Is het nodig om in de hoogte te klussen? Dan is het belangrijk om over een stevige trap te beschikken én om deze ook te gebruiken. Even snel een (oude) stoel erbij pakken kan erg gevaarlijk zijn. Zorg daarom voor een goede trap, waarop je stabiel kunt klussen.

4. Juiste gereedschap

Als je veilig wilt klussen is het uiteraard essentieel om over het juiste gereedschap te beschikken. Met de juiste apparatuur voorkom je vervelende ongelukken. Zorg daarom op voorhand dat je het juiste gereedschap in huis hebt.

5. Bouwhelm dragen

Bij een grote verbouwing of grove klussen is het van levensbelang om een bouwhelm te dragen. Zeker bij werkzaamheden waarbij objecten van boven kunnen vallen is het voor je eigen veiligheid belangrijk om een bouwhelm te dragen.

Klusjesman, Meubilair Vergadering, Ikea Meubels Montage