De oorzaken van vochtige muren in jouw kelder?

Jammer genoeg komen vochtige muren in de kelder regelmatig voor. De reden is omdat meeste kelders onder het maaiveld liggen. Wat is de oorzaak van de vochtige muren in jouw kelder? Dit kan verschillende oorzaken hebben. Meestal is dit door te hoge waterpeil en veelvuldige regenbuien in Europa. De kelder bouwen we meestal met gemetselde stenen muren.

Jouw kelder waterdicht maken?

Indien we erger willen voorkomen en geen natte kelder of toekomstige lekken willen. Daarvoor hebben we vakmannen nodig die onze problemen oplossen. De vakmannen hebben de nodige materialen en kennis die nodig is om jouw kelder waterdicht te maken. 

Hoe maken ze uw kelder waterdicht en wat is de juiste werkwijze?

De kelder waterdicht maken, gebeurt in 4 stappen:

  1. Injecteren
  2. Beschermen 
  3. Saneerpleisters
  4. Waterdicht 

Veel mensen gebruiken de verkeerde oplossingen om de kelder waterdicht te maken. Je moet eerst weten van waar het vocht komt. Want er zijn verschillende methode om vochtwering in jouw kelder te bepalen. Bij meeste kelders is het grondwater het probleem. Je krijgt dan schimmelvorming en de herkenbare muffe geur in jouw huis. Het injecteren onder hoge druk brengt meestal de beste oplossing, maar het meest effectieve is het plaatsen van nieuwe en vochtwerende wanden.

Wat zijn de kosten om uw kelder waterdicht te maken?

Elke kelder is verschillend in oppervlakte en niet elke kelder is gemaakt van hetzelfde materiaal. Sommige kelders zijn de muren van beton gemaakt maar soms worden ze ook gemetseld. De kostprijs verschilt hierdoor. De klant kan zelf bepalen welke behandelmethode ze zelf willen en daar hangt natuurlijk ook een prijskaartje aan vast. Maar je moet niet direct beslissen, op de website kun je ook online een berekening laten maken. Dus aarzel niet wanneer je problemen hebt met vocht in je kelder om de juiste vakman te contacteren. Een kelder waterdicht maken is een kleine investering maar het is het waard!