Muren schilderen of texen?

Texen is ook wel schilderen met latex verf en is een veel voorkomende klus in huis. Als u de keus hebt gemaakt voor een strakke, of eenkleurige muren, dan is de meest voor hand liggende keus latex. Het enige nadeel van latex is dat het een zeer beperkt vul vermogen heeft. Dit betekent dat de muur mooi glad moet zijn om een strak resultaat te krijgen. Latex vult namelijk oneffenheden nauwelijks of niet waardoor u eerst alle kuiltjes, barstjes en oneffenheden eerst moet plamuren of stucen.

Muur texen met een roller

Als u de muur wilt texen gebruik u meestal een roller met dikke vacht. Professionals gebruiken vaak een roller van lamsvacht. Die rollers zijn hoogwaardig van kwaliteit maar ook prijzig. U krijgt daarentegen wel een professioneel resultaat. Als u er goed mee om gaat dan gaat een lamsvachtroller ook erg lang mee. Als alternatief kunt u ook synthesische rollers gebruiken voor het texeren van uw muren. Het belangrijkste is dat de latexverf gelijkmatig verdeeld is over de muur en een goede hoeveelheid gebruikt zodat het goed opgenomen kan worden.

Schildertechniek

De muur texen met de schildertechniek is heel eenvoudig, u werkt eigenlijk altijd van boven naar beneden om te zorgen dat het niet gaat druipen. Daarnaast is het ook makkelijk om nat in nat te schilderen om ervoor te zorgen dat er geen strepen komen tijdens het texen. U laat dan eigenlijk de banen overlappen die u aan het schilderen bent.

Professionele hulp

Wilt u graag uw muren laten schilderen/texen en woont u in de omgeving van Veldhoven? Heeft u daar professionele hulp bij nodig? Gebruik dan de termen Schilder Eindhoven of nog specifieker Schildersbedrijf Veldhoven op google om snel de lokale opties te zien. Zo heeft u snel de juiste schilder in uw omgeving gevonden.