Verstopt riool

Niets is vervelender als een riool wat niet goed werkt omdat het verstopt is. Het risico van het overstromen van een toilet of een afvoer waarbij er rioolwater in je huis komt, kan voor het gebeurt al een schrikbarend beeld zijn. Als je dan eenmaal echt in een situatie zit waarin dit voorkomt ben je blij als je iemand weet te vinden die alles weet van het riool ontstoppen in Almere. Maar hoe belangrijk het ook is dat zulke diensten er zijn, belangrijker is om te voorkomen dat je een verstopt riool krijgt.

Voorkomen

Het voorkomen van het nodig hebben van een ontstoppingsdienst in Almere is misschien wel belangrijker dan weten wie je moet bellen als je een verstopping hebt. Er zijn een aantal zaken waar je eenvoudig rekening mee kan houden en die ervoor zorgen dat de kans op een verstopping kleiner wordt. Een van de eerste dingen waar mensen vaak niet aan denken is het feit dat ondanks dat het riool afvalwater bevat, je niet alles door het riool moet spoelen. Denk in dit verband ook eens aan vochtig toiletpapier, ook al is het afbreekbaar. Te veel van dit soort papier zorgt regelmatig voor verstoppingen.

Afvoer in de keuken

Wat veel mensen niet weten is dat vet wegspoelen door de gootsteen een aanslag kan zijn op de afvoer. Vet heeft de neiging om bij een lagere temperatuur een vastere structuur aan te nemen en zich te hechten aan de wand van de afvoer. Als je daarna bijvoorbeeld resten groente (die misschien wel fijn gesneden zijn) door de gootsteen wegspoelt kunnen deze zich hechten aan de vetresten en wordt de doorgang van de afvoer steeds kleiner tot het moment er is dat de afvoer daadwerkelijk verstopt is.

Oplossingen

Een aantal oplossingen zijn erg eenvoudig toe te passen. Voor de gootsteen zijn er aparte zeefjes verkrijgbaar waardoor er bijna geen afval door de gootsteen gaat. Daarnaast is het verstandig om resten jus of frituurvet niet door het riool te spoelen. Wat het toilet betreft is het slim om te kijken of het vochtig toiletpapier verminderd kan worden. En de laatste tip is, zorg dat je weet waar je moet zijn als er toch ergens een verstopping in je riool zit. Een expert op dit gebied weet exact wat er moet gebeuren om de verstopping te verhelpen.