Wat is een geluidswand? 

Het creëren van Uw eigen ruimte


U heeft er vast al eens over gelezen of gehoord, namelijk een akoestische wand. Elk huis, appartement, loft of zelfs snelweg is voorzien van meerdere wanden of muren, gelukkig maar! Het is een stukje privé dat de buren onderscheid van U. Het geluid is niet of nauwelijks te horen en U heeft er gelukkig alle gemak van, en daarnaast kunt U er eveneens voor kiezen om er bijvoorbeeld een schilderij aan op te hangen. Het is eigenlijk een eeuwenoude truc om een ieder te scheiden van overige geluiden, of in dit geval, geluidsoverlast! Want wat dacht U van het bespelen van bijvoorbeeld een trompet of nog erger, een drumstel?

De befaamde geluidswal


Bij geluidsgolven of trillingen kan het voorkomen dat het doorkomt bij de buren, of in een geheel gebied vanuit een snelweg. En dat is eigenlijk niet iets wat je zou moeten willen. Gelukkig is daardoor de befaamde wand tegen geluiden uitgevonden. Het is een wand die bestaat uit geluidsdichte materialen waardoor een buurman/vrouw er eigenlijk nooit last van kan hebben. Het is een wand dat ervoor zorgt dat je ongeremd muziek kunt laten afspelen, een elektrische gitaar kunt bespelen of gewoon lekker door kunt drummen op je drumstel! Daarnaast biedt het ook veel rust bij snelwegen en de omliggende steden.

Soorten geluidswanden


Er bestaan gelukkig meerdere soorten wanden. Zo zie je de wanden langs de weg, voor bijvoorbeeld een woonwijk rustig te houden, je ziet ze bij speeltuinen, voetbalverenigingen maar natuurlijk ook in huiskamers. Ook wordt er veelvuldig gebruik van gemaakt bij het opzetten van muziekruimtes om te oefenen. Kortom, er zijn veel soorten geluidswanden mogelijk! Deze wanden wordt altijd aangepast op de betreffende ruimte waar het voor dient. Zo is een betreffende wand van een muzikale ruimte heel anders dan een wand naast een snelweg. Daarbij wordt ook altijd gekeken naar de afstand tussen het geluid, want hoe dichter een wand is geplaatst, hoe beter het werkt. Daarnaast zijn er tal van materialen die dit kunnen oplossen, zelfs hout is een bijzonder goede keuze. Zo bieden houten wanden een zeer decoratief en stralend voorkomen uit en bestaan ze uit hoog kwalitatieve duurzame materialen. Het is object wat eigenlijk niet meer uit onze huidige beschaving is weg te denken, gelukkig maar.