Welk soort vloer kun je het beste kiezen?

Je wilt een nieuwe vloer in je woonkamer, badkamer of slaapkamer gaan leggen. Alleen weet je nog niet wat voor vloer je nu eigenlijk wilt. Er is zoveel keuze, waardoor je door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom helpen wij jou hieronder door de voor- en nadelen van drie verschillende soorten vloeren op te sommen. 

Houten vloer

Een houten vloer geeft je kamer een mooie, natuurlijke sfeer. Veel mensen houden daarvan en kiezen daarom voor een eikenhouten vloer of een ander soort houten vloer. Het is tijdloos materiaal en het gaat lang mee. Daarbij kunt u ook nog eens kiezen voor eco-vriendelijk hout. Echt hout is ook eenvoudig te herstellen en redelijk makkelijk te onderhouden. Daarbij voelt het niet koud aan en het is geschikt voor vloerverwarming. Daarentegen heeft een houten vloer ook nadelen. Zo is de vloer niet watervast en het hout kan op den duur gaan werken.

Gietvloer

Als je een vloer nodig hebt die waterdicht is, is een gietvloer ideaal. Dit is daarom ook een van de beste soorten vloeren voor in de keuken of badkamer. Het geeft de ruimte een moderne sfeer en het is redelijk stevig materiaal. Sommige gietvloeren kun je ook makkelijk over een andere vloer heen leggen. Een nadeel van een kunststof gietvloer of een ander soort gietvloer is dat het niet zo goed bestand is tegen krassen, behalve als je er een krasbestendige toplaag overheen legt. Daarbij duurt het leggen vaak ook wel vijf dagen, omdat je de lagen tussendoor steeds goed moet laten drogen.

PVC vloer

Een groot voordeel van een PVC vloer is dat het redelijk goedkoop materiaal is dat toch vaak lang meegaat. Je kunt PVC vloeren in allerlei kleuren en met verschillende dessins verkrijgen. Een PVC vloer is ook geluiddempend en het is makkelijk schoon te maken. Tevens is het geschikt voor vloerverwarming. Wel kan een PVC vloer alleen op een egale basisvloer worden gelegd en het is niet goed bestand tegen krassen.