Keukenrenovatie

Een complete renovatie van jouw huis is vaak een ingrijpende klus. Het is niet altijd nodig om een gehele woning te renoveren. Misschien is een keukenrenovatie, traprenovatie of renovatie van de badkamer al voldoende. Een keuken renoveren levert vaak al een grote verbetering aan je woning op.

Wilt u uw keuken renoveren? Bij het opknappen van uw keuken komen een aantal facetten kijken. Een keukenrenovatie kan opgedeeld worden in drie stappen:

  • Keukenkastjes of keukendeurtjes vervangen
  • Keukenblad vervangen
  • Vervangen van de apparatuur

Alle onderdelen van een keukenrenovatie zullen we hier in stappen verder voor je uitleggen.

Lees verder...

Keukenkastjes of keukenkastjes vervangen

Wanneer je een nieuwe keuken wilt en dit wilt realiseren door middel van een keukenrenovatie, is de eerste stap vaak de keukenkastjes of de keukendeurtjes vervangen. Een keuken renoveren wil eigenlijk zeggen dat de keuken nieuw oogt, maar niet geheel vernieuwd is. Wanneer de keukenkastjes vervangen worden oogt de keuken al heel snel als nieuw. Daarnaast zijn de kastdeurtjes vaak verouderd, versleten of hangen ze los. Het vervangen van de kastjes of deurtjes is dus een logische eerste stap bij het aanpakken van het geheel.

Keukenblad vervangen

Een tweede stap is het vervangen van het keukenblad. Een keuken renoveren houdt in veel gevallen in dat het gehele keukenblad vervangen wordt. Vaak kiest men voor een compleet ander keukenblad dan voorheen, waardoor duidelijk te zien is dat de keuken gerenoveerd is. Het keukenblad vervangen is niet altijd nodig. Het is ook mogelijk om het bestaande blad te behouden, dit geeft echter een minder ‘wauw’ effect.

Keukenapparatuur vervangen

Tot slot is het mogelijk om de apparatuur in de keuken te vervangen. Een keuken renoveren houdt niet altijd in dat de apparatuur vervangen wordt. Het is echter wel het ideale moment om dit tijdens uw keukenrenovatie te doen, helemaal wanneer de apparatuur al wat verouderd en versleten is. Het is uiteraard ook mogelijk om de huidige apparatuur gewoon te behouden en te kiezen voor een keukenrenovatie waarbij alleen het keukenblad en de keukendeurtjes vervangen worden.

Voor meer informatie over keukenrenovatie, keukenkastjes of keukendeurtjes vervangen of het vervangen van het keukenblad kun je terecht bij onze blog berichten. We plaatsen regelmatig artikelen over keukenrenovatie of aanverwante onderwerpen.

jul 04, 2023
Het renoveren van de keuken
254

Het renoveren van de keuken

Als je op zoek bent naar manieren om je keuken nieuw leven in te blazen, dan ben je bij ons...
nov 02, 2022
358

Tips voor het kopen van een nieuwe keuken

Ben je van plan om binnenkort een nieuwe keuken te kopen? Dan ben je hier aan het juiste adres! In...
jun 20, 2016
3K

Thuisverbouwen is vernieuwd!

Eindelijk is het zo ver, thuisverbouwen.nl is in een nieuw jasje gestoken! Onze website is geheel vernieuwd en richt zich...