Stickers

Stickers worden gebruikt voor diverse gelegenheden. De meest creatieve (reclame)uitingen kunnen worden gerealiseerd door het klevende vinyl. Denk aan stickers voor een productpromotie, auto stickers, muurstickers, stickers voor in de winkels en huis-aan-huis stickers. Je kan het zo gek niet bedenken.

Lees verder...

Het ontstaan van de sticker

Bedrijven maken er al jarenlang gebruik van. We hebben dit te danken aan de Amerikaan R. Stanton Avery. Hij bedacht in 1935 het zelfklevende etiket. Dat was het begin van de hoogwaardige sticker die we nu kennen. Gedurende de jaren ‘60 werd het etiket zodanig ontwikkeld, dat einde van de jaren ‘60 van vorige eeuw een hoogwaardige variant van het zelfklevend etiket ontstond, genaamd de sticker. Dat kwam omdat er toen vooruitgang werd geboekt in het goedkoop produceren van hoogwaardige kleefmaterialen.

In de jaren ‘80 genoot de sticker meer bekendheid. Zo werden stickers veelvuldig als reclamemiddel gebruikt. Vooral kunstenaars en grote bedrijven maakten gebruik van de unieke eigenschappen van een sticker. Zij plakten stickers op vervoersmiddelen, muziekinstrumenten en openbare gelegenheden om de aandacht te vestigen om hun boodschap. Tegenwoordig zijn de stickers van dermate hoogwaardige kwaliteit dat er meerdere soorten stickers (naast vinylstickers) verkrijgbaar zijn.

Stickers drukken

Stickers kunnen op meerdere manieren worden voorzien van tekst en/ of een afbeelding. Dit heeft te maken met de type sticker en de technieken voor al het drukwerk. Er zijn zeefdruk stickers en stickers die worden geprint. Zeefdruk is de meest oude techniek, waarbij ambacht belangrijk is. Met zeeframen worden stickers gemaakt die voorzien moeten worden van PMS kleuren.

Stickers printen

Stickers kunnen ook geprint worden. Het voordeel hiervan is dat er een grote hoeveelheid stickers kunnen worden geproduceerd in full color. Denk bij het printen van stickers aan etiketten op rol, bedrukte tape of stickervellen. Inmiddels is de techniek zo ontwikkelt, dat je een kenner moet zijn om de verschillen tussen print en zeefdruk te zien.

Stickers bestellen

Het bestellen van stickers werd in eerdere tijden gedaan via de fax. Naast het feit dat je al lang per mail kan bestellen, is het tegenwoordig ook mogelijk om stickers direct online te bestellen. Sommige specialisten hebben hiervoor een handige configurator die je helpt bij het samenstellen van de juiste stickers. Een kind kan de was doen.

Muurstickers

Heb je wel eens nagedacht over muurstickers? De naam zegt het al. Het zijn stickers voor op de muur. Creëer de meest ultieme sfeer met een muursticker in je slaapkamer, woonkamer of toilet. Ga jij voor een spreuk of een wereldkaart waarmee je aan kan geven waar je al geweest bent? Het zijn de meest uiteenlopende ontwerpen die verkrijgbaar zijn. En dit allemaal ter verfraaiing van jouw favoriete ruimte. Geef een hele muur op de slaapkamer een nieuwe look met het favoriete tekenfilmfiguurtje van je kind of beperk je tot een klein stukje van de woonkamer waarmee je ultieme rust wilt uitstralen. Het kan allemaal! En het mooie van alles is, dat je de muurstickers zelf kan aanbrengen. Het enige wat je moet doen is te zorgen dat de muursticker op de positie komt te hangen. Ga je binnenkort een muursticker zelf plakken? Probeer dan bij het aanbrengen luchtbellen te voorkomen. Dan krijg je het beste resultaat.

feb 27, 2018
plakletters-muurstickers
1.7K

Helemaal los met plakletters op de muur

Muurstickers: één van de woontrends van nu. Saaie muren zijn echt verleden tijd met alle verschillende plakletters die verkrijgbaar zijn. En...
jun 20, 2016
3K

Thuisverbouwen is vernieuwd!

Eindelijk is het zo ver, thuisverbouwen.nl is in een nieuw jasje gestoken! Onze website is geheel vernieuwd en richt zich...