Schutting plaatsen

Je tuin is een verlenging van je huis, waarin je geniet van de buitenlucht. Een mooi aangelegde tuin is dan ook echt een toevoeging van een woning. Het aanleggen van een vijver, een schutting plaatsen of het bouwen van een tuinhuisje is een aanvulling op je tuin.

Heb je een bbq met vrienden, een feestje of wil je lekker zonnen in je eigen tuin? Er is niets mooier dan lekker in de tuin genieten van het mooie weer. In goed gezelschap genieten van het weer in je pas aangelegde tuin. Maar één probleem, de schutting ontbreekt nog.

Lees verder...

Een schutting plaatsen in jouw tuin

Ga je een nieuwe tuin aanleggen? Vergeet niet om na te denken over het plaatsen van een schutting. Zonder schutting is een tuin eigenlijk nooit helemaal af. Na het plaatsen van een schutting zit je beschut en heb je privacy in je eigen tuin.

Heb je de keuze gemaakt voor het plaatsen van een (nieuwe) schutting? Denk er dan over na wat voor een soort schutting je gaat plaatsen. Er zijn namelijk vele soorten verschillende schuttingen. Een schutting kan bestaan uit verschillende materialen. Hier zetten we een aantal mogelijkheden op een rijtje voor je:

  • Het plaatsen van een horizontale houten schutting
  • Plaatsen van een verticale houten schutting
  • Schutting plaatsen van tuinschermen
  • Plaatsen van een schutting met open trellis schermen
  • Beton schutting plaatsen
  • Een schutting plaatsen met rabatdelen, voor een dichte schutting

Wanneer u hebt besloten een schutting te laten plaatsen is ook duurzaamheid van belang. Informeer jezelf goed over de levensduur van de schutting die je gaat (laten) plaatsen.

Zelf een schutting plaatsen of een schutting laten plaatsen?

Zelf een schutting plaatsen of een schutting laten plaatsen? Een schutting plaatsen behoeft soms meer verstand en vakmanschap dan de meeste mensen denken.

Kies je ervoor om een (nieuwe) schutting te plaatsen? Vervolgens sta je voor de keuze of je zelf de schutting gaat plaatsen of ga je de schutting laten plaatsen door een professional? De keuze om een schutting zelf te plaatsen of de schutting te laten plaatsen hangt vaak af van een aantal factoren. Denk bijvoorbeeld aan de volgende factoren:

  • Wat is het budget? Heb je voldoende middelen om een professional in te huren?
  • Ben je zelf handig of beheers je de kwaliteiten om de klus zelf te klaren?
  • Hoeveel tijd trek je uit voor het plaatsen van de schutting? Heb je zelf voldoende tijd om de schutting te plaatsen of kamp je met tijdsgebrek?

Kies je ervoor om zelf een schutting te plaatsen? Je bespaart hier een hoop geld mee. Zorg wel dat je altijd veilig te werk gaat. Zorg dat je weet waar je mee bezig bent en ben voldoende geïnformeerd. Raadpleeg onze site, lees onze tips!

Kies je er toch voor om een schutting te laten plaatsen en een klusbedrijf in te schakelen? Zorg dat je de juiste professional in handen hebt. Vergelijk bijvoorbeeld verschillende offertes, zodat je niet te veel betaald. Andere opties zijn het vergelijken van garanties van producten en het resultaat of ga af op referenties van vrienden en familie.

Wil je meer weten over het (laten) plaatsen van een schutting? Ben je op zoek naar informatie over bepaalde verbouwingen, tips over interieurstyling of woontrends? Houd dan het blog van Thuisverbouwen.nl goed in de gaten.

jun 20, 2016
3K

Thuisverbouwen is vernieuwd!

Eindelijk is het zo ver, thuisverbouwen.nl is in een nieuw jasje gestoken! Onze website is geheel vernieuwd en richt zich...