Schoorsteenveger

Een schoorsteenveger zorgt voor een zuivere en veilige schoorsteen. Na het stoken van uw open haard of kachel kan uw schoorsteen erg vervuild raken. Hierdoor verminderd de functie van de schoorsteen. Ook wordt de kans op schoorsteenbranden aanzienlijk vergroot wanneer u uw schoorsteen niet laat vegen. Het onderhouden van je schoorsteen kun je het best over laten aan een professionele schoorsteenveger. Deze staan vaak voor goede kwaliteit en prima klantvriendelijkheid. Daarnaast ben je op dat moment verzekerd van een certificaat, wat nodig is voor de verzekeringsmaatschappij.

Door de schoorsteenveger verzekerd voor schoorsteenbrand?

Wanneer u een opstalverzekering heeft afgesloten ben je in de meeste gevallen verzekerd tegen brand. Ook brand in de schoorsteen is hiermee meestal verzekerd. Wel moet je ervoor zorgen dat er geen achterstallig onderhoud aan de schoorsteen plaatsvind. Dit kan ervoor zorgen dan je niet meer vezekerd bent bij een schoorsteenbrand. De verzekering stelt meestal de voorwaarde dat de schoorsteen eens per jaar geveegd wordt. Vaak dien je na brand een factuur of veegbewijs te overleggen om aan te tonen dat de schoorsteen op tijd geveegd is. Zorg er dus voor dat je deze ten alle tijden bewaard. Bekijk in de polisvoorwaarden van je eigen verzekering wat de voorwaarden voor jou zijn.

Lees verder...

Creosoot in de schoorsteen

Wanneer je vochtig hout verbrand kunnen de onverbrande rookdelen een teerlaag vormen in je schoorsteen. Deze teerlaag heet Creosoot. Creosoot kan plotseling ontbranden, waardoor een schoorsteenbrand ontstaat. Met name nauwe rookkanalen of kanalen met bochten hebben een grotere kans op ontbranding. Zorg er dus voor dat er je het Creosoot laat verwijderen!

Schoorsteen van onder of van boven vegen

Een schoorsteen laat je het liefst van onder vegen. Dit is niet alleen minder werk, maar voorkomt ook schade aan het dak. Een professionele schoorsteenveger probeert dan ook vrijwel altijd een schoorsteen van onder te vegen. Soms is dit niet mogelijk, waardoor een schoorsteen van boven geveegd moet worden.

Andere diensten van schoorsteenvegers

Naast het vegen van de schoorsteen bieden de meeste schoorsteenvegers ook andere diensten aan. Hierbij kun je denken aan een camera-inspectie. Zo’n inspectie wordt gebruikt om te bekijken wat de staat van de schoorsteen is. Wanneer de schoorsteen sterk versleten is, is het mogelijk dat deze opnieuw gevoegd moet worden. Ook dit is een klus die de meeste schoorsteenvegers zelf uitvoeren. Daarnaast kunt u schoorsteenvegers inzetten voor het verwijderen van vogelnesten. Ook zijn er schoorsteenvegers die de dakgoten reinigen, a hoewel dit geen standaard dienst van een schoorsteenveger is.

jun 20, 2016
3K

Thuisverbouwen is vernieuwd!

Eindelijk is het zo ver, thuisverbouwen.nl is in een nieuw jasje gestoken! Onze website is geheel vernieuwd en richt zich...
mei 23, 2016
3.1K

Je eigen huis verbouwen

Spannend en een leuk vooruitzicht, je hebt de stap genomen uw huis te verbouwen. Dan ben je op het blog van...