Thuiswerken: dit zijn de opties!

In deze tijden van corona werken mensen steeds meer thuis. Dit is erg jammer, doordat je niet meer op locatie kunt werken is het voor sommige mensen lastig om zich te concentreren. Wel heb je meer tijd om bijvoorbeeld dingen in het huishouden te regelen, de hond vaker uit te laten of wat leuke dingen doen met je kinderen die in deze tijden thuis zitten. 

Regel een omgeving die niet te afleidend is

Als je van plan bent om thuis te gaan werken is het van belang dat je omgeving zo min mogelijk afleidingen bevat. Maak bijvoorbeeld je bureau leeg, zet geen televisie aan en regel dat als de kinderen thuis zijn dat zij jou niet zomaar kunt storen. Een andere goede manier is om niet op dezelfde kamer te gaan werken dan waar je bed is. Mensen zijn dan vaker geneigd om in bed te blijven liggen en verliezen daarom hun effectiviteit. 

Kleed je ook aan zoals je zou doen als je wel naar het kantoor gaat. Veel mensen zijn geneigd om oude en niet mooie kleding aan te trekken als zij thuis werken. Dit is niet altijd even slim, sommige mensen zijn hierdoor minder gemotiveerd en dat is zonde. Vooral als je dit kunt aanpassen door je om te kleden. 

Een andere goede optie is om je werk af te wisselen. Plan bijvoorbeeld s middags een pauze in die je samen met je partner of kinderen kunt spenderen. Hierdoor heb je iets om naartoe te leven en heb je een soort houvast om je motivatie op peil te houden.

Toch niet thuiswerken?

Mocht het thuiswerken niks voor jou zijn, dan kun je een kantoorruimte huren. Het kan slim zijn om online of via een makelaar op zoek te gaan. Een office for rent is vaak makkelijk te vinden, maar let goed op of het kantoor echt bij jou past. Er zijn verschillende locations waar jij terecht kunt.