Meten is weten – Bierbrouwen doe je met software

Waar het brouwen van bier vroeger veelal ging op basis van gevoel en smaak, heeft deze manier van brouwen de laatste jaren plaatsgemaakt voor software. Uiteraard wordt er nog steeds wel regelmatig geproefd, maar niet meer in dezelfde mate als dat het vroeger gebeurde. We hebben immers tegenwoordig de beschikking over de meest geavanceerde technieken en software, dus waarom zouden we het dan moeilijk doen, als het ook makkelijk kan! Kortom, de techniek heeft de wereld doen veranderen. Maar hoe gaat dit nu in z’n werk? In dit artikel bespreken we een aantal belangrijk zaken, die tegenwoordig middels software kunnen worden uitgelezen. Mochten er dan dingen niet goed zijn, dan kunnen deze er in een vroegtijdig stadium worden uitgefilterd.

Het meten van de juiste pH waarden

Tijdens het brouwproces is het essentieel dat het brouwsel de juiste pH waarde heeft. Dit begint natuurlijk als bij het water en vervolgens bij het wort. Tegenwoordig kun je met de meeste geavanceerde brouwhulp software kun je dit tegenwoordig allemaal automatisch laten meten. Wanneer deze waarden namelijk niet goed zijn, loop je het risico dat de kleur, smaak en ook houdbaarheid van het bier wordt beïnvloed. Het is daarom dus een essentieel onderdeel van het brouwproces.

Zelf bier brouwen

Naast het feit dat er natuurlijk ontzettend veel bier wordt gebrouwen bij de grote spelers in de markt, kun je natuurlijk ook gewoon thuis in je eigen keuken een overheerlijk biertje brouwen. Met de verschillende bierbrouwpakketten van brouwpunt.nl kun je eenvoudig zelf allerlei verschillende bieren brouwen. Uiteraard is het ook hier belangrijk dat je goed let op de verschillende pH waarden. Uiteraard heb je thuis niet de beschikking over geavanceerde software, maar kun je met de bijgeleverde pH strips wel exact meten of je voldoet aan de gestelde normen om het bier te laten smaken zoals het hoort.

Geen een bierbrouw pakket cadeau

Voor veel mensen is het voor verjaardagen, vaderdag en andere speciale gelegenheden een hele uitdaging om iedere keer weer iets origineels te verzinnen. Dat is vanaf nu verleden tijd. Heb je er wel eens aan gedacht om een prachtige bierbrouw pakket cadeau te geven? Dit pakket is perfect voor zowel jong (18+ uiteraard) als oud. Het leuke aan zo’n pakket, is dat je er heel eenvoudig direct mee aan de slag kunt. Vervolgens kun je afspreken dat je wanneer het bier klaar is hem samen op gaat drinken. Hoe leuk is dat?