Raamdorpel vervangen? Dit moet je weten!

Als je een raamdorpel gaat vervangen moet je een hoop weten. Dorpels op maat zijn soms moeilijk te vinden. Lees verder om alles te weten te komen over hoe je een raamdorpel moet vervangen.

Veroudering

Een veelgehoord probleem van raamdorpels is dat ze verouderd zijn. Ze zijn dan vaak verrot. Je moet de raamdorpels vervangen, maar weet niet zo goed hoe je dit aan moet pakken. Er kan wateroverlast ontstaan en misschien zelfs een lekkage. Het is dus belangrijk om de staat van de raamdorpels goed te controleren. Er zijn veel verschillende soorten raamdorpels. Ze hebben allemaal een unieke behandeling nodig.

De inhoud

Een ander woord voor raamdorpel is de buiten vensterbank. Sommige mensen refereren naar een raamdorpel met het woord waterslag. Hoe dan ook is een raamdorpel dus een deel van de gevel die ervoor zorgt dat regen meteen in de onderliggende gevel terecht komt. Ze lopen dan ook schuin af. Dat is wel zo handig, want anders kan het water er niet uit lopen. Op deze manier neemt de raamdorpel niet alleen water mee maar ook vuil.

Traditionele raamdorpels

Als je traditionele raamdorpels hebt, worden ze raamdorpel voor raamdorpel ingemetseld. Maar er zijn ook andere mogelijkheden. Je kunt ook prefab raamdorpels kopen. Dit is weliswaar net wat duurder dan een traditionele raamdorpel, maar het scheelt een hoop tijd want ze zijn sneller te plaatsen. Er is nog een voordeel van prefab raamdorpels. Ze zijn namelijk slijtvast.

Materialen

Je kunt veel soorten raamdorpels krijgen. Je hebt heel veel kleuren en materialen. Ook de detailleringen verschillen vaak. Zoek een raamdorpel die past bij je huis. Je kunt aluminium raamdorpels kopen als je een strakke afwerking wilt. Vaak zie je aluminium raamdorpels in moderne huizen. Het is niet moeilijk om deze raamdorpels te onderhouden. Als je een minder modern huis hebt zie je vaker raamdorpelstenen. Deze stenen zijn handig in Nederland, want ze blijven overeind in het meest regenachtige en gure klimaat.

Zoek niet verder

Precies het juiste formaat dorpels zijn moeilijk te vinden, daarom kun je vaak beter dorpels op maat laten maken. Vind de raamdorpel die bij jouw huis past door goed onderzoek te doen naar de diverse opties die verkrijgbaar zijn.

Portiek Van Het Bouwen Met Bakstenen Muur