Wat verdient een schilder?

Wanneer je schilder vacatures zoekt, dan doe je dat waarschijnlijk omdat je graag wilt doen waarvoor je opgeleid bent. Het is wel handig om dan te weten wat je ongeveer mag verwachten van de verdiensten. Is het wel waardevol om bij een bedrijf in dienst te treden? Of ben je beter af wanneer je voor jezelf werkt? Door eerst eens te kijken naar wat een schilder verdient en hoe dit is opgebouwd, kan je gemakkelijker bepalen wat voor jou de beste optie is. Het kan best aantrekkelijk zijn om te weten hoe dit zit.

Werken met een uurtarief

In de meeste gevallen zal het zo zijn dat er met een uurtarief wordt gewerkt. Dat is vaak voor schilders een basisbedrag van 20 euro per uur. Dit is wel ook een heel voordelig tarief. Wanneer je nog maar net begint bij een bedrijf of als zelfstandige schilder, dan kan je het best voor dit tarief gaan. Daarmee kan je dan zorgen dat je ook wat klanten over de streep trekt om jou een kans te geven. Het is dan ook direct gemakkelijk om te bepalen wat je als schilder nu eigenlijk verdient. Dat kan met een simpele rekensom.

De omvang van de werkzaamheden

De verdiensten van een schilder kan je berekenen aan de omvang van de werkzaamheden. Wanneer je een project aanneemt, dan reken je uit hoeveel uren je daaraan kwijt bent. Dit vermenigvuldig je dan met het uurtarief. In dit geval is dat dus 20 euro per uur. Het uiteindelijke bedrag is hetgeen wat je in de basis verdient als schilder. Het is alleen niet het bedrag wat je ook daadwerkelijk op je rekening kan bijschrijven. Je hebt immers ook te maken met kosten en belasting. Weeg dat dus wel altijd mee als je een berekening maakt.

Werken bij een schildersbedrijf

Het kan voor veel schilders waardevol zijn om gewoon bij een bedrijf te solliciteren wanneer ze daar een vacature hebben, bijvoorbeeld bij Liber Personeel. Dan heb je immers niet met al deze zaken te maken. Je spreekt dan gewoon een salaris af wat realistisch is voor jou en voor de werkgever. Dat is dan wat je aan verdiensten per maand hebt. Een voordeel hiervan is ook dat je iedere maand beter weet waar je dan aan toe bent. Dat is in ieder geval ook een goede reden om gewoon bij een schildersbedrijf aan te kloppen. Wat zou je nog meer willen als schilder?