Verhuislift huren? Hier moet je op letten!

Ga jij verhuizen, maar ben je aan het tobben om zware of waardevolle, grote spullen naar beneden te krijgen om te kunnen verhuizen? Dan zijn er diverse opties, zoals zelf proberen om de spullen naar beneden te krijgen, met een grote kans op fysiek ongemak of beschadigde meubels. Waarom huur je niet gewoon een verhuislift om de spullen eenvoudig en veilig naar beneden te brengen? Hieronder enkele zaken waar je op dient te letten bij het huren van een verhuislift. 

Verhuislift soorten

Er zijn diverse soorten verhuisliften die je kunt huren. Denk hierbij aan een opbouwlift met brandstofmotor die een bereik heeft van ongeveer 25 meter. Je hebt ook een opbouwlift met elektromotor die tot wel 20 meter kan reiken. Het tilgewicht bij beide liften is 250 kilo. Woon je echt hoog? Kies dan voor een meubellift met een bereik tot wel 30 meter en een tilgewicht tot wel 400 kilo. Heb je gewoon een simpele verhuislift nodig? Kies dan voor een ladderlift met een bereik van 15 meter en een tilgewicht van 250 kilo.

Bedienen en huren

Je kunt een verhuislift bij diverse aanbieders huren en zelf bedienen. Houd er echter wel rekening mee dat je de lift dan aan je trekhaak mee naar huis dient te nemen. Ook dien je je goed voor te laten lichten over de handelingen die je moet verrichten om ervoor te zorgen dat je de lift op de juiste manier bedient. Doe je dit namelijk niet? Dan is er een kans aanwezig dat er spullen beschadigen of dat er zelfs gevaar voor mensen ontstaat die eromheen staan. Dat wil je uiteraard niet. Twijfel je erover of je dit zelf kunt, huur dan gewoon iemand in die het gewend is om de verhuislift dagelijks te besturen. 

Kosten voor het huren van een verhuislift

De kosten van het huren van een verhuislift beginnen al bij honderd euro. Wil je een lift die ook bestuurd wordt door een specialist? Dan kun je ongeveer rekenen op zeventig à tachtig euro per uur. Je bent er dan wel zeker van dat de lift op de juiste manier wordt bestuurd en je spullen netjes naar beneden vervoerd worden. Kijk voor meer informatie en preciezere kosten op de website van ZuidwestVerhuislift.nl. Via deze partij kun je eenvoudig een verhuislift huren voor gebruik in Rotterdam en omgeving.