5 tips voor verhuizen in Amsterdam

Staat er een verhuizing op de planning? Dan is het handig om op tijd te bedenken wat er allemaal geregeld moet worden. Bij een verhuizing komt namelijk heel wat kijken. In onderstaand artikel hebben we vijf verhuistips voor verhuizen in Amsterdam op een rijtje gezet. 

Tip 1. Schakel een verhuisbedrijf in

Wil je de verhuizing (gedeeltelijk) uitbesteden aan een verhuisbedrijf? Dan is het aangeraden om tijdig op zoek te gaan naar een verhuisbedrijf in Amsterdam. Een professionele verhuisservice heeft ervaren personeel en beschikken over de juiste materialen voor een soepele verhuizing. Wil je de verhuizing in Amsterdam snel en soepel laten verlopen? Vraag vrijblijvend een offerte aan bij MBI verhuisservice!

Tip 2. Beginnen met inpakken

Weken voor de verhuizing zijn er al tal van spullen die je alvast kunt inpakken. Veel spullen die je nauwelijks gebruikt kan je alvast inpakken. Zo heb je alle spullen al redelijk ingepakt, waardoor je tijdens de verhuizing meer tijd hebt voor andere zaken.

Tip 3. Adreswijziging doorgeven

Bij een verhuizing komt natuurlijk een adreswijziging kijken. Het is nodig om de adreswijziging door te geven aan alle verzekeraars. Soms is het zelfs nodig om je verzekeringen aan te passen, bijvoorbeeld als je van een huurwoning naar een koopwoning verhuist.

Naast het doorgeven van je adreswijziging aan verzekeraars is het ook van belang om leveranciers op de hoogte te brengen. Zoals de energiemaatschappij, internetprovider en waterleverancier.

Tip 4. Plan vrije dagen in

Een verhuizing kost altijd meer tijd dan in eerste instantie gedacht. Er komt behoorlijk wat geregel bij kijken, daarom is het verstandig om vrije dagen in te plannen op het gewenste verhuismoment. Geef op tijd bij je werkgever door welke dagen je vrij wilt hebben. Wist je trouwens dat het in je cao kan staan dat je wettelijk één of twee verlofdagen hebt? Check dit altijd even.

Tip 5. Regel verhuisdozen

Om op tijd te kunnen beginnen met het inpakken van je spullen is het van belang om verhuisdozen te regelen. Zodra je de verhuisdozen binnen hebt gekregen kan je alvast beginnen met het inpakken van spullen.