Zwart laminaat voor in huis

Zwarte vloeren zijn trendy, zwart laminaat is een uitkomst! Past perfect in een hip en modern interieur. Zwart is prima te combineren met alle andere kleuren, waardoor zwart laminaat in elke inrichting een lust voor het oog zal zijn. Oriënteer jezelf vooraf goed in de winkels die laminaat verkopen, je kunt dan een juiste keuze maken. Er zijn vele kleuren zwart. En dan ook nog veel decorprints en soorten houtstructuren. Neem monsters mee en kijk bij je thuis welke het meest bevalt. Neem er de tijd voor. Laat het op je inwerken en neem daarna de goede beslissing.

Legwijze

Op welke manier je de zwarte laminaatvloer gaat leggen, kan bepalend zijn voor het ontwerp. Er zijn tegenwoordig ook prachtige tegelformaten in zwart laminaat verkrijgbaar waarmee je een nog modernere uitstraling kunt bereiken. Heel veel laminaatvloeren zijn voorzien van een V-groef. Je kunt kiezen uit V2, V4 en V5. Of zelfs ook nog uit een mini V-groef bij bepaalde merken. Met een V5-groef heb je fantastisch tegelidee. De V4 en V5 zijn momenteel erg populair. Bepaal van tevoren op welke manier je de vloer gaat leggen door het oppervlak van de kamer op papier te tekenen. Maak daar een paar kopieën van en teken of schets dan het laminaat op verschillende manieren erin. In de lengte, in de breedte, diagonaal of op een andere manier schuin. Kijk wat het leukste staat op het oppervlak en kies deze.

Kwaliteit

Het assortiment in laminaat is erg groot. Zwart laminaat wordt door heel veel merken geleverd. In verschillende diktes en kwaliteiten. Geschikt voor slaapkamers tot zelfs bedrijfsmatig gebruik. Kies diegene die het beste bij jou en jouw ideeën past. Ook qua materiaal zijn er een aantal mogelijkheden. Zo heb je bijvoorbeeld MDF en HDF. MDF is Medium Density Fiberboard en wordt voor de meeste goedkopere laminaten gebruikt. HDF betekent High Density Fiberboard, wat betekent dat de gebruikte houtsnippers met hogere druk op elkaar zijn geperst, waardoor een hardere homogene laag ontstaat. Dit laminaat is sterker en blijft langer mooi. De dikte van laminaat ligt tussen de 6 en 12 millimeter. Bovendien is het laminaat nog verdeeld in zeven gebruiksklassen: AC1 21 tot en met AC6 34. De klasse AC3 31 (licht commercieel gebruik) wordt het meest aangeraden.

Nieuw interieur

Geef je interieur een nieuwe, moderne en toch warme look met zwart laminaat. Vintage, natuurlijk of verweerd, strak en modern, alles is mogelijk!