Zonnepanelen nemen

Klimaat is een erg belangrijk onderwerp in onze huidige samenleving. De aarde warmt op en als westerse wereld hebben we onszelf de taak opgelegd om deze opwarming tegen te gaan. Hiertoe worden allerlei dingen gedaan. Zo wordt er veel gewerkt aan productie van groene, hernieuwbare energie, maar ook aan de besparing van energie door middel van bijvoorbeeld warmtepompen en dergelijke, om energieverlies te voorkomen.

Voordelen

Het nemen van nieuwe zonnepanelen kan grote voordelen met zich mee brengen. Ten eerste is het natuurlijk een hernieuwbare energiebron. Het is een manier om zonlicht, waar we een vrijwel oneindige hoeveelheid van hebben, om te zetten in elektriciteit en daarmee dus energie. Op die manier heb je dus geen fossiele brandstoffen nodig om die energie te produceren. Daardoor komt er dus geen CO2 vrij en dit heeft als gevolg dat er dus tja… geen gevolgen zijn. Het broeikaseffect wordt dan namelijk niet versterkt door stoffen die uit de bodem naar boven komen. Daardoor wordt er dus minder warmte vastgehouden door de atmosfeer en warmt de aarde dus uiteindelijk minder snel op.

Gratis energie

De energie die je produceert is dus eigenlijk gewoon gratis. Als je duurzame zonnepanelen hebt, dan hoef je natuurlijk niks te betalen voor de stroom die je daarmee opwekt. Natuurlijk is het wel een investering die je doet eerst, maar deze verdien je gemiddeld in ongeveer 7 jaar weer terug (en de panelen gaan veel langer mee dan dat). Uiteindelijk is dit dus winstgevend voor je als consument. Hoewel je waarschijnlijk nog steeds geld zal kwijt zijn aan energie, en dus niet in de plus komt, bespaar je alsnog een hoop geld met zonnepanelen op je dak.

Nadelen

Toch zijn er ook nadelen aan verbonden. Zo kan het voorkomen dat er duiven onder zonnepanelen gaan zitten, of dat er kauwen onder zonnepanelen hun nestje gaan bouwen. Dit is erg vervelend, voor de vogels, maar ook voor de zonnepanelen. De vogels hun eieren worden te warm en de vogels beschadigen mogelijk de panelen. Een ander nadeel is dat ’s nachts de zon niet schijnt en overdag ook niet altijd even veel. Daardoor is het dus moeilijk om op grote schaal een heel land met zonnepanelen van stroom te voorzien. Dit is een te instabiele bron hiervoor. De opbrengst kan zo enorm verschillen, dat je praktisch een heel tweede netwerk aan zonnepanelen zou moeten bouwen om de eventueel wegvallen stroom op te kunnen vangen.

Gratis foto's van Zonnepanelen