Circulair slopen is bouwen aan de toekomst

Verantwoord ondernemen wordt steeds belangrijker. Daardoor wordt duurzaam bouwen en slopen ook steeds populairder. Door de schaarste van grondstoffen is circulair slopen ontzettend belangrijk, want veel bouwmaterialen zijn goed her te gebruiken. Bij het amoveren van een gebouw is het van belang om zorgvuldig om te gaan met materialen, zodat deze op een efficiënte manier hergebruikt kunnen worden. In onderstaande blog lees je meer over circulair slopen.

Duurzaam slopen

Om te bouwen aan de toekomst is duurzaam slopen essentieel. Oude gebouwen die gesloopt worden bevatten vaak nog ontzettend veel herbruikbare materialen. Door de sloopwerkzaamheden op nauwkeurig uit te voeren kunnen bouwmaterialen op een efficiënte manier hergebruikt worden. Met duurzaam slopen gaan er geen kostbare materialen verloren, waardoor er bijgedragen wordt aan een circulaire economie. In een circulaire economie worden zo min mogelijk grondstoffen verspilt en worden er geen of weinig nieuwe grondstoffen gebruikt.

Circulair slopen draagt bij aan CO2-reductie

Steeds meer sloopbedrijven zijn gespecialiseerd in circulair slopen, waarbij aanwezige materialen zorgvuldig verwijderd worden. Zodat deze niet beschadigen en daardoor prima geschikt zijn voor hergebruikt. Er is tegenwoordig ontzettend veel vraag naar gebruikte bouwmaterialen voor nieuwe bouwprojecten. Deze kostbare tweedehands materialen zijn een prima alternatief voor dure en schaarse nieuwe grondstoffen. 

In de toekomst zal circulair slopen alleen nog maar belangrijker worden, want deze manier van duurzaam slopen draagt fors bij een de CO2-reductie. Door het imago van duurzaam slopen wordt vaak gedacht dat het duurder is dan traditioneel slopen. Wat enigszins begrijpelijk is want circulair slopen is arbeidsintensiever, omdat alle bruikbare materialen zorgvuldig verwijderd moeten worden. Toch hoeft dit niet altijd te leiden tot hogere kosten. Zo zijn er verschillende projecten waarbij bewezen is dan deze manier van slopen zelfs goedkoper is.

Zoek je een specialist in duurzaam slopen? Dan is Bergevoet Doetinchem B.V. een absolute aanrader.

Elektromagneet, Magneet, Ijzer, Junk Yard, Schroothoop