Otoplastiek in de bouw

Het overschrijden van de geluidsniveaus op de werkvloer levert nogal eens blijvende gehoorschade op. Zeker als geen gehoorbescherming gedragen wordt. Een manier van gehoorbescherming die in opmars is, is het gebruik van otoplastieken. Met name otoplastieken in de bouwsector zijn onmisbaar voor je veiligheid en die van je collega’s. De op maat gemaakte oordopjes zitten perfect en onopvallend en bieden door het filter perfecte demping. Niet voor niets worden otoplastieken steeds vaker gebruikt.

Gehoorbescherming bij meer dan 80dB

Zeker in de wegenbouw, de industrie en het transport worden de geluidsniveaus nogal eens overschreden. In de regel geldt dat als er sprake is van 80 decibellen of meer, uw werkgever u gehoorbescherming aan moet bieden. Bewezen is dat als u vijf dagen per week gedurende acht uur per dag aan dit geluidsniveau in aanraking komt er al gehoorschade kan ontgaan. Ligt het aantal decibellen op 85 of hoger, dan bent u verplicht om gehoorbescherming te dragen en ligt het geluidsniveau nog hoger, dan is het voor uw werkgever zaak te onderzoeken waar de geluidsoverschrijding vandaan komt en daar iets aan te doen.

Otoplastiek is in opmars

Er zijn redenen genoeg om de opmars van otoplastieken te verklaren. Ten eerste worden de oordopjes op maat gemaakt, dit omdat geen mens hetzelfde is en dit ook geldt voor de gehoorgang. En dus krijgt u een met een filter uitgeruste otoplastiek op maat die perfect aansluit in uw oor en heel erg comfortabel draagt. U voelt amper dat u iets uw oor draagt en ten opzichte van de grote op koptelefoons lijkende gehoorbescherming vinden de meeste mensen de onzichtbare plastieken toch veel prettiger.

Geluidsfilter

Op maat gemaakte oordoppen die voorzien zijn van een geluidsfilter en in harde en zachte variant beschikbaar zijn worden ook wel otoplastieken genoemd. Otoplastieken moeten u bescherming bieden tegen gehoorbeschadiging, met name op de werkvloer. De plastieken dragen bijzonder comfortabel en garanderen veiligheid. Niet voor niets is de otoplastiek ondertussen een van de meest gedragen gehoorbeschermers.

Ook tijdens uw nachtrust

Behalve in de wegenbouw, industrie en transport worden in steeds meer beroepsgroepen otoplastieken toegepast, bijvoorbeeld op scholen en in ziekenhuizen komt men ze ook steeds vaker tegen. Bovendien kunnen de plastieken ook thuis gebruikt worden. Zo is het bekend dat motorrijders om windgeruis te beperken een otoplastiek gebruiken en er zijn mensen die om zeker te zijn van een goede nachtrust de plastieken ook ’s nachts dragen, net zoals mensen ze dragen tijdens een bezoek aan een discotheek.

Lange levensduur

Nog een voordeel van de otoplastieken is dat u er jarenlang een beroep op kunt doen en vooral dus ook het feit dat niemand ziet dat u ze draagt. De plastieken dempen bepaalde geluiden maar maken een gesprek met uw collega wel gewoon mogelijk, net als u ook gewoon de alarmsignalen kunt horen, U werkt dus veilig met een otoplastiek.

In de wereld van gehoorbescherming kunt u kiezen uit ontzettend veel soorten gehoorbescherming. Dat de plastieken steeds meer terrein winnen, zegt iets over de geleverde kwaliteit en zeker ook over het draagcomfort dat de oordopjes bieden. Bovendien zijn de plastieken te koop tegen een uitstekende prijs- kwaliteitsverhouding. Ook dat is een reden om de onopvallende op maat gemaakte oordopjes eens te proberen.  Mocht jij ze snel willen hebben? Google dan eens op bijvoorbeeld: otoplastieken bouw of otoplastieken met bluetooth mocht dit je wat lijken!