Buizenklem

De buizenklemmen van de Hijswinkel doen wat ze moeten doen, namelijk buizen klemmen. Maar daarnaast zijn ze ook voor andere doeleinden geschikt. Behalve voor het hijsen van stalen buizen zijn ze ook heel bruikbaar om betonnen putten te verplaatsen. Een buizenklem is voorzien van een soort bekje waarin buizen of putten klemvast komen te zitten. Het hijsen van dergelijke materialen is daarmee kinderlijk eenvoudig. Ze zijn bij de Hijswinkel in verschillende afmetingen te koop waardoor ieder formaat putten en grote buizen opgehesen kunnen worden. Een buizenklem is bij de Hijswinkel heel betaalbaar en wordt aangeboden tegen een scherpe prijs. Voor kwalitatief zeer goede en goedkope buizenklemmen moet u dus bij Hijswinkel zijn.

Waarvoor is een buizenklem geschikt?

Wanneer u buizen of andere producten naar grote hoogtes wilt vervoeren moet dit wel op een veilige en zo min mogelijk belastende manier gebeuren. Vooral op plekken waar gebouwd wordt bewijst een buizenklem zijn meerwaarde. Elektriciteitsbuizen en dergelijke kunnen hiermee op een zo snel mogelijke manier naar de eerste verdieping of hoger worden opgehesen. In een buizenklem zit het materiaal stevig vastgeklemd waardoor het geen kant meer op kan. Transporteren op een verticale of horizontale manier wordt hiermee een peulenschilletje. De klemmen zijn in paren of per 3 te gebruiken zodat het gewicht van het op te hijsen materiaal goed wordt verdeeld. Een buizenklem van de Hijswinkel is vervaardigd uit stevig materiaal en verkrijgbaar in diverse afmetingen. De bek-opening is voorzien van extra drukbestendig plastic waardoor de producten tijdens het klemmen niet beschadigd raken. 

Veiligheidseisen voor een buizenklem

Let bij het kopen van een buizenklem of het voldoet aan alle strenge veiligheidseisen en het de juiste certificering heeft. Uiteraard voldoen de klemmen en ander hijsmateriaal dat u bij de Hijswinkel koopt hieraan. Zorg dat u tijdens het werken met een buizenklem veiligheidskleding draagt zoals schoenen en een helm. Let er op dat u nooit onder het op te hijsen materiaal gaat staan. Voorkom tijdens het hijsen of transporteren dat de klem teveel gaat schommelen maar laat het rustig en stabiel verlopen. En hijs nooit meer dan het toegestane aantal buizen en gewicht dat voor een buizenklem is toegestaan. Meer weten over buizenklemmen? Vraag er gerust naar bij de Hijswinkel.