De voordelen van een hout beton schutting

Het is volop lente in Nederland en dat betekent dat bij veel Nederlanders de tuin weer opgeknapt wordt. Of je nu van plan bent deze totaal te renoveren of het een en ander aan te passen, het weer zit mee en hopelijk blijft dit voorlopig dan ook zo.
In het voorjaar heb je af en toe de pech dat bomen, struiken en planten nog niet helemaal volgroeid zijn. Dit kan ervoor zorgen dat je weinig privacy hebt en dat de buren in jouw tuin kunnen kijken. Om voor meer privacy te zorgen kun je kiezen voor een schutting. Een hout beton schutting zorgt ervoor dat je tuin vanuit iedere kant afgesloten is voor inkijk.

Uitstraling hout beton schutting

Een van de belangrijkste elementen van een hout beton schutting is de authentieke uitstraling. De combinatie van het hout met het beton zorgt voor een warme, maar ook robuuste look die eigenlijk in iedere tuin goed past. Ook is de hout beton schutting modern en past in iedere hedendaagse tuin.
De luxe hout betonschutting die wij aanbieden wordt vaak gecombineerd met Grenen of FSC Douglas hout. De betonpalen en de onderplaat kunnen in standaard grijs of antraciet geleverd worden. Met alle combinaties die mogelijk zijn is de hout beton schutting de aangewezen oplossing voor een speels effect.

Privacy in je tuin met een hout beton schutting

Een van de grootste voordelen van een schutting is de mate van privacy die het creëert. Dit is ook vaak een van de voornaamste redenen voor mensen om de tuin te omlijsten met een schutting. Of het nu gaat om een doek, houten schutting of hout beton schutting, het zorgt altijd voor minder inkijk in je tuin.
De afmetingen van de schutting zijn ook zelf te bepalen. Ze zijn namelijk al te plaatsen in hoogtes van 38,5 cm tot 280 cm. Door deze flexibele afmetingen is een hout beton schutting bijvoorbeeld ook te gebruiken om de garage in dezelfde stijl neer te zetten.

Gemakkelijk onderhoud hout beton schutting

Ook een groot voordeel van een hout beton schutting in je tuin is de mate van onderhoud die het nodig heeft en hoe gemakkelijk dit is. Wij adviseren namelijk om de schutting niet met een hogedrukreiniger of agressieve schoonmaakmiddelen te reinigen.
Hiermee kun je namelijk de schutting poreuzer maken waardoor deze sneller vuil opneemt. Wanneer je per se een schoonmaakmiddel wil gebruiken is ons advies deze eerst te testen op een stuk schutting wat niet in het zicht is. Het beste is om de schutting schoon te maken met alleen water.

Andere voordelen schutting

Je kent inmiddels een aantal voordelen van een hout beton schutting. Maar betonschuttingen hebben nog veel meer voordelen ten opzichte van bijvoorbeeld een houten schutting. Zo zijn betonschuttingen duurzaam en onderhoudsarm. Ook bieden ze extra beveiliging omdat ze niet zo gemakkelijk te vernielen zijn.
Tevens is het ontzettend fijn dat een hout beton schutting niet krom trekt! Als laatste zorgen ze ook voor het tegenhouden van geluid tot wel 16 decibel. Zo zorgt de wekelijkse familiebarbecue niet tot overlast bij de buren.