Een prefab vakantiewoning staat er ‘zomaar’

Zo kijk je tegen een braakliggend terrein aan, zo staat er een vakantiewoning Dit is vaak bij een prefab vakantiewoning aan de orde. Ogenschijnlijk staan prefab vakantiewoningen er zomaar, uit het niets Natuurlijk werkt het zo niet helemaal. Wel kan een prefab vakantiewoning relatief snel staan. We vertellen je er hier meer over.

 

Heerlijk toch, een vakantiewoning op een eigen stuk grond

Het is de droom van veel mensen. Je hebt een drukke baan en een leuk huis, maar wilt er in de weekendjes best graag op uit. Om vooral de hectiek van alledag van je af te laten glijden. Dat kan prima door een vakantiehuis te laten bouwen of te kopen. Dan heb je een buitenhuis, waar je heerlijk kunt relaxen en ontspannen. Kijken we specifiek naar een prefab vakantiewoning dan staat prefab voor pre fabricage. Prefab staat voor een bouwproces, waarbij de materialen al op voorhand in fabrieken of werkplaatsen tot passende elementen worden gemaakt. Vervolgens worden deze elementen naar de bouwplaats getransporteerd, inderdaad naar dat stukje grond dat jij op de kop hebt weten te tikken om je vrije tijd door te brengen.  Daar worden de al geproduceerde elementen vervolgens snel verwerkt. En dus staat er relatief snel een prachtige vakantiewoning.

 

Bekende prefab elementen die worden gebruikt zijn beton en hout

Bekende prefab elementen die gebruikt worden zijn beton en hout. In de uitvoeringsfase kun je met prefab bouw behoorlijk wat tijd besparen. Er is echter ook een andere kant. In het voorbereidingstraject bijvoorbeeld, zal meer tijd noodzakelijk zijn. Die voorbereiding zit ‘m in het goed uittekenen en het controleren van de elementen. Dit om tijdens de uitvoering op  de gewenste locatie geen dure en tijd slurpende aanpassingen te hoeven doen.

 

Van een hogere en van een constante kwaliteit

Het is een gegeven dat zeker de prefab dakelementen altijd van een hogere en constante kwaliteit zijn. Zeker in tegenstelling tot wanneer ze op de bouwplaats worden gemaakt. Dit heeft alles te maken met het feit dat het fabricageproces dus al plaats heeft gevonden in de fabriek of in een werkplaats. Daar zijn ze nog eens extra gecontroleerd en helemaal klaar om gebruikt te worden voor de opbouw van een vakantiewoning. En die opbouw kan bij prefab woningen heel erg snel gaan.

 

Wellicht hebben we je op een goed idee gebracht

In de praktijk betekent het dus voor de leek dat er zomaar ineens vrachtwagens met prefab elementen aangevoerd worden en dat meteen gestart kan worden met de opbouw van de woning. En omdat het dus om kant en klare elementen gaat die al helemaal op maat gemaakt en gecontroleerd zijn, kan de opbouw van jouw vakantiewoning heel erg snel gaan. Is er dus op de ene dag op een bouwterrein nog niets te zien en staat er de andere dag al een groot deel van een vakantiewoning, dan weet je bijna zeker dat je te maken hebt met een prefab vakantiewoning. Wellicht hebben we je op een goed idee gebracht!