Inrichten van aan babykamer: waar moet je op letten?

Wanneer je een kleine op komst hebt ben je vast al aan het nadenken hoe de babykamer eruit komt te zien. Het inrichten van een babykamer is erg leuk, maar toch worden er vaak dingen vergeten. Wanneer je een babykamer in gaat richten zijn er namelijk verschillende aandachtspunten waar je aan moet denken.

Babyspullen

Het aanbod van babyspullen is gigantisch, maar het is handig om even te kijken wat je daadwerkelijk nodig hebt om veel onnodige kosten te voorkomen. Maak een goed lijstje van dingen die je nodig hebt. Belangrijke producten:

  • Een goede wied met matras en hoeslaken
  • Een commode en aankleedkussen (met aankleedkussenhoes)
  • Een stoel om bij je baby te zitten
  • Een thermometer om te kijken hoe warm het is in de kamer
  • (Veel) opbergboxen
  • Een nachtlampje
  • Kledingkast
  • Goede, donkere gordijnen

Sommige van deze dingen kan je makkelijke bestellen op www.koeka.com.

Verven of behangen?

Als je het geslacht van de baby weet, dan kan je de kleuren in de kamer daarop aanpassen, maar dit hoeft natuurlijk niet. Het is dan ook leuk om kleuren te kiezen die voor zowel jongetjes als meisjes erg leuk zijn. Lichte, zachte kleuren werken rustgevend op de baby. Dan is de vraag nog: verf of behang? In zowel behanglijm als verf kunnen gevaarlijke stoffen zitten die je kan inademen. Beide opties blijven even in de lucht hangen. Dus wat je ook doet: begin optijd en ventileer de kamer goed.

Veiligheid

Ten slotte moet de babykamer natuurlijk ook veilig zijn, je wilt immers niet dat er ongelukken gebeuren met jouw kleintje. Zo moet je de kamer goed ventileren en warm houden. Hiernaast moet het bedje niet in de buurt van een verwarming of velle zon staan. Naast dit moet het bedje natuurlijk ook niet midden in de tocht staan. HLosse koorden, snoeren of kleine voorwerpen moet je uit de buurt van de baby laten, aangeziend eze erg gevaarlijk kunnen zijn. Ten slotte moeten de stopcontacten in de ruimte worden voorzien van een beschermplaatje.

Baby Slapen Met Dierlijk Knuffel