Deze soorten oud koper kun je inleveren tegen een hoge prijs

Ben je de garage aan het opruimen en kom je ineens nog veel oud koper tegen? Dan is het goed om je daar eens in te verdiepen want de kans is groot dat het geld waard is! Het is altijd interessant om de koper prijs op Oudmetaalhandel.nl in de gaten te houden. Daar zou je het dan in kunnen leveren en dat geld kun je vast en zeker goed gebruiken!

Soorten koper

Er bestaan allerlei soorten koper en daarbij kun je denken aan bijvoorbeeld geel koper, rood koper (pijp), rood koperdraad, messing, maar ook aan gemengd koper, vertind koper, knip-koper en elektrolytisch koper. Als je nog een van deze kopersoorten thuis hebt liggen, en je wil er vanaf, dan is het verstandig om het in te leveren. Mocht je nou geen idee hebben waar dat het koper uit bestaat of om welke soorten het gaat, geen zorgen. Er kan namelijk door een modern analyse apparaat altijd gekeken worden wat de samenstelling is van je koperlegering. Op deze manier kan ook snel de waarde vast worden gesteld en dan kun je nagaan of je het metaal of niet wil verkopen.

Prijzen van oud koper

Iedere dag zijn de prijzen van oud koper en andere metalen anders. Veel mensen wachten daarom ook op een gunstig moment om te kunnen verkopen. Maar soms heb je net te lang gewacht en is het ineens minder waard. Probeer daarom een beeld te krijgen wat het waard is en wat het de laatste tijd heeft gedaan. De prijs juist gestegen of blijft hij stabiel? Als je daar een beeld van hebt kun jij zelf de keuze maken wanneer dat inleveren het meest gunstig voor je kan zijn. 

Inleveren of niet?

Bedenk je eens dat je veel oud koper hebt liggen wat veel geld waard kan zijn. Laat je het dan liggen en wacht je nog een paar jaar wat de prijs gaat doen? Of heb jij liever de betreffende ruimte vrij zodat je daar wat anders kunt bewaren? Als het in de garage ligt, dan kun je die ruimte vaak wel beter gebruiken om lekker te klussen bijvoorbeeld of een andere hobby uit te voeren. Inleveren is dan de beste optie en dan krijg je er nog wat leuks voor terug. 

oud koper