Spouwmuur isoleren: de voordelen en nadelen

Heb je het idee om isolatie aan te brengen in je spouwmuur? Het heeft zo z’n voor- en nadelen. Huizen gebouwd na 1980 hebben standaard spouwmuurisolatie. Beschik je over een oudere woning dan is een spouwmuurisolatie de beste oplossing. Je bespaart namelijk met dit type isolatie honderden euro’s op je jaarlijkse energierekening. Dat betekent dat je de investering van het isoleren binnen drie tot vijf jaar terugverdient. Wat zijn de voor- en nadelen van spouwmuurisolatie?

Het is met spouwmuurisolatie een stuk warmer in je huis

Je kunt veel geld besparen met spouwmuurisolatie, maar dat is niet het enige voordeel. Ook het comfort van wonen wordt een stuk verbeterd met dit type isolatie. Om het beste wooncomfort te bieden wordt er gewerkt met alleen de beste KOMO gecertificeerde materialen. De isolatie heeft een waarde van 0,043. Dat is laag en dat betekent dat het goed is. Hoe lager de waarden zijn, hoe beter de thermische isolatie is. Dit betekent dat er een minimaal verlies aan warmte optreedt, zodat er minder gestookt hoeft te worden en je toch kunt genieten van voldoende warmte. En dit geldt ook andersom. Is het buiten meer dan 30 graden dat blijft het door de isolatie lekker koel.

Je bespaart veel geld op je energierekening

Eén van de grootste voordelen van spouwmuurisolatie is geldbesparing met de stookkosten. Heb je een tussenwoning dan kun je al snel per jaar gemiddeld tot 260 euro besparen op de energierekening. Heb je een vrijstaand huis dan kan het bedrag wat je kunt besparen als snel oplopen tot 1.000 euro. Dit betekent dus dat je dat geld aan andere zaken kunt besteden. Een spouwmuurisolatie is dus een hele goede investering waar je veel geld mee kunt besparen.

Geen schimmel en vocht op en tussen de muren

Heb je zorgen over vochtproblemen? Je hoeft je daar helemaal geen zorgen over te maken want het spouwmuurisolatie materiaal is vochtwerend. Er wordt gebruik gemaakt van een bovenlaag van siliconen zodat er geen vocht door de buitenmuur naar de binnenmuur kan komen. Dit betekent dat de muren gewoon kunnen blijven ademen. Interesse in spouwmuurisolatie? Neem contact op met Harmsen Voegwerken voor meer informatie en persoonlijk advies.

 

Gratis foto's van Rood