Houd rekening met deze zaken bij huislift installatie

De vergrijzing blijft langzaam maar zeker toenemen in Nederland. Maar gelukkig zijn er steeds meer methodes waarbij ouderen en mensen met minder mobiliteit nog steeds een prachtig leven kunnen hebben. Een van deze methodes is om een huislift in een woning te plaatsen. Overweeg jij om dit ook te doen? Dan is deze blog een aanrader om verder te lezen. Op deze pagina wordt namelijk precies uitgelegd met welke zaken je rekening moet houden tijdens de installatie van een huislift door bedrijven als Domicare. Zo loop je niet tegen onaangename verrassingen aan.

Wees goed voorbereid

Wees ten eerste goed voorbereid wanneer je een huislift wilt installeren. Achter de schermen komen er namelijk aardig veel dingen bij kijken. Denk dan aan bijvoorbeeld het feit of er een vloerverlaging nodig is voor de lift of niet. Ook zaken als een vloerbesparing zijn afhankelijk van de woninglocatie vereist. Houd deze voorbereidingen in het achterhoofd bij het installeren van een huislift.

Let op het transport

Ook het transport speelt een belangrijke rol bij een huisliftinstallatie. Bij sommige aanbieders wordt een huislift in zijn totaliteit naar de woning gebracht, terwijl bij anderen het weer in onderdelen wordt verzonden. Het is zaak om duidelijk gecommuniceerd te krijgen hoe de huislift precies aankomt bij jouw huis.

Het monteren neemt tijd in beslag

Tot slot is het ook goed om te realiseren dat een huislift monteren tijd in beslag neemt. Vaak duurt dit twee tot drie dagen. Dit komt doordat er allerlei stappen moeten worden ondernomen om de montage succesvol te laten verlopen. Zo moeten ten eerste de voorbereidingen goed worden nagekeken zodat het fundament van de lift in orde is. Vervolgens is de installatie van onder andere de bodemframe en liftgeleiders aan de beurt. Nadat dit is gebeurd, wordt het platform aan de geleiders bevestigd en wordt de spindel geplaatst. Zodra dit is gebeurd, kan de lift op het elektriciteitsnet worden aangesloten en kan het platform al bewegen. Dit is echter nog maar het begin van de installatie van een huislift, maar zo krijg je een goed idee waarom de montage tijd in beslag neemt.