Huis isoleren? Dit is wat je gemiddeld bespaart op energiekosten

Een betere isolatie zorgt ervoor dat minder warmte verloren gaat in de ruimte. Dit resulteert direct aan lagere maandelijkse stookkosten en zorgt dat jij leeft in een huis wat comfortabeler aanvoelt. Ben jij benieuwd wat jij jaarlijks kan besparen? Lees dit artikel dan snel verder.

 

Meer weten over besparen op energiekosten? Via Bespaargelijk.nl krijg jij inzicht op de mogelijke kosten die jij per jaar kan terugverdienen door jouw huis beter te isoleren.

De besparing met spouwmuurisolatie

Door spouwmuurisolatie toe te voegen aan jouw muren, profiteer je over het algemeen van een besparing van maar liefst €600,- per jaar. Het installeren van spouwmuurisolatie kost ongeveer €2.150,-. Voordat je de spouwmuurisolatie kan laten installeren, moeten experts langskomen om jouw spouwmuur te inspecteren. Of jouw huis geschikt is voor spouwmuurisolatie hangt af van de ruimte van jouw spouwmuur. Sommige huizen beschikken helemaal niet over een spouwmuur, waardoor er moet worden gekeken naar een ander alternatief.

De besparing door dakisolatie

Door dakisolatie te plaatsen voorkom je dat veel warmte verloren gaat. Hitte verplaatst zich namelijk altijd omhoog. Door jouw dakisolatie te verbeteren, kan deze warme lucht niet weg. Dakisolatie zorgt dat jouw maandelijkse stookkosten flink omlaag gaan. Jaarlijks kan je rekening houden met een besparen van ongeveer €700,- dankzij dakisolatie. Het laten plaatsen van deze isolatie kost meer dan spouwmuurisolatie. Over het algemeen is het een investering van ongeveer €5.100,-.

De besparing door vloerisolatie

Om jouw woning comfortabel te maken en om te genieten van een warme vloer waar je in de winter gewoon met sokken op kan lopen, kies je voor vloerisolatie. Vloerisolatie een een vorm van isolatie die in bedrag de minste besparing oplevert, maar het verhoogt het wooncomfort als geen ander.  Het plaatsen van vloerisolatie kost ongeveer €1.800,- en je bespaart jaarlijks ongeveer €210,-. De vloerisolatie voorkomt dat vocht optrekt door de vloer, wat zorgt voor een koud gevoel in huis.