Energie bespaartips

Energie heb je nodig maar het is vaak een flinke kostenpost per maand. Om te besparen op je energiekosten zijn er natuurlijk altijd tips om de kosten wat te kunnen verminderen. Wat kun je doen om per maand te besparen op je energierekening?

Vergelijken
Om veel te kunnen besparen is het verstandig om energiemaatschappijen met elkaar te vergelijken. Doordat er zoveel maatschappijen zijn en je zelf vrij bent in het maken van je keuze, is het verstandig eens op Overstappen.nl te kijken. Hier staan alle leveranciers op met hun energiecontracten en heb je binnen no time de goedkoopste energieleverancier gevonden! Door te vergelijken en af te sluiten kun je tot wel 400 euro per jaar besparen.

Welke apparaten verbruiken veel energie?
Er zijn altijd apparaten in huis die meer energie verbruiken dan andere. Wat kun je doen om het verbruik hiervan te verminderen? Hieronder staan een aantal simpele tips:

– Wasmachine: een wasmachine verbruikt veel stroom omdat het water opgewarmd moet worden. Was dus op een lagere temperatuur en was alleen als de machine vol is.
– Droger: een droger verbruikt erg veel energie om de kleding te drogen. Door de was zoveel mogelijk op te hangen en de droger alleen te gebruiken als het niet anders kan, bespaar je geld.
– Televisie: omdat de televisie vaak aanstaat terwijl er niet naar gekeken wordt, wordt er onnodig energie gebruikt. Zet dus alleen de televisie aan als er gekeken wordt en zet hem anders uit. Niet op stand-by, want deze stand gebruikt ook energie.
– Vaatwasser: kost veel energie om het water te verwarmen, zet hem alleen aan als de vaatwasser vol is.

Nog enkele tips om te besparen
– Let op het energielabel als je nieuwe apparaten aanschaft. – Vervang gloeilampen door ledlampen.
– Zet de verwarming een graad lager.
– Vervang ramen met enkelglas door ramen met dubbelglas.
– Dicht gaten en kieren zodat de warmte in huis blijft.
– Een waterbesparende douchekop bespaart water maar ook energie.
– Haal apparaten uit het stopcontact als ze volledig opgeladen zijn.

Dit zijn simpele tips, maar je bespaart er een hoop geld mee. Maar het meest bespaar je door het vergelijken van energiecontracten op de website van Overstappen.nl. Onafhankelijk en gratis vergelijken en je maakt automatisch gebruik van de overstapservice waardoor je zelf niets hoeft te regelen.