De kosten van dubbel glas

Door het vervangen van enkel glas door dubbel glas kan je een hoop kosten op de energierekening besparen.

Het vervangen van enkel glas door dubbel glas is wel een behoorlijke investering. Daar staat wel tegenover dat je deze investering terug zal verdienen door de besparing op de energierekening. Als je kiest voor HR++ dubbel glas dan kan je de investering al na zo’n jaar of 10 terug verdiend hebben.

Dubbel glas prijzen

De investering welke nodig is om enkel glas voor dubbel glas te vervangen hangt van een aantal zaken af. De prijs zal sterk afhankelijk zijn van het aantal vierkante glas welke vervangen moeten worden. Daarnaast zullen de kozijnen nog goed moeten zijn. Als de kozijnen al slecht worden en aan het eind van hun levensduur zijn dan is het verstandiger om gelijk de kozijnen te vervangen.

Verder speelt de bereikbaarheid van de ramen een rol. Zijn de ramen op de etages via de binnenkant van de woning te bereiken of is daar een lift voor nodig?

En dan heb je natuurlijk de kosten van het dubbel glas zelf. Dubbel glas is te verkrijgen met verschillende isolatiewaarden. De dubbel glassoorten met een hoge isolatiewaarden worden de hoog rendement glassoorten genoemd. Dubbel glas is verkrijgbaar als HR, HR+, HR++ en HR+++ glas. Hoe meer plusjes het glas heeft des te beter de isolatiewaarde is.

HR glas is normaal dubbel glas waar een heel dunne metaalcoating op is aangebracht. Deze (transparante) coating zorgt ervoor dat de warmte welke uit de woning wil ontsnappen terug naar binnen wordt gereflecteerd. Hoe dikker de coating des te beter zal het glas isoleren. In HR glas kan argon gas is de spouw worden gedaan, dit isoleert beter als droge lucht welke normaal gesproken in de spouw zit.

Dubbel glas prijzen worden altijd aangegeven per vierkante meter. Wat daarbij goed is om te weten is dat glasfabrikanten altijd minimaal een halve vierkante meter berekenen bij ramen welke kleiner zijn dan een halve vierkante meter.

De prijs voor normaal dubbel glas is ongeveer 43 euro per vierkante meter. Deze prijs loopt op tot 60 euro per vierkante meter voor HR++ glas. HR+++ glas is een weer een stuk duurder, dit kost ongeveer 80 euro per vierkante meter omdat dit glas uit drie glasplaten is opgebouwd.