Tips om zelf je huis veilig te maken

Hoe zorg jij er momenteel voor dat je ongewenste bezoekers zo goed mogelijk buiten de deur houdt? In de afgelopen jaren is het aantal woninginbraken afgenomen, maar neemt de hoeveelheid geweld die inbrekers gebruiken juist toe. Om de kans op gevaarlijke situaties in uw woning zo klein mogelijk te maken, is het sterk aan te raden om zelf verschillende stappen te zetten die de veiligheid in huis vergroten. In dit artikel geven we een aantal handige tips om je huis zelf veilig te maken. Deze tips zijn tot stand gekomen in samenwerking met de slotenmaker uit Nijmegen. Dagelijks helpt deze slotenmaker mensen bij het beveiligen van hun woning, om het inbrekers zo moeilijk mogelijk te maken.

Tip 1: zorg voor anti-inbraakstrips op je deuren

Een van de manieren om inbrekers buiten de deur te houden is het gebruik van anti-inbraakstrips, die je bij vrijwel iedere hobby- en bouwwinkel kunt kopen. Deze strips kun je op de kier tussen de deur en deurpost plakken, zodat inbrekers de deur niet open kunnen breken met een breekijzer of koevoet. Het is vrij eenvoudig om deze strips zelf op de deur te bevestigen.

Tip 2: hang een elektronische camera op

Naast de mogelijkheid om anti-inbraakstrips op te plakken, kun je ook een elektronische camera ophangen. Een elektronische camera zal inbrekers op voorhand afschrikken, omdat zij niet herkend willen worden. Het ophangen van de camera werkt het effectiefst als je deze aan de gevel van je woning hangt.

Tip 3: leg waardevolle spullen buiten het zicht van voorbijgangers

Hoewel dit de meest eenvoudige tip is, gaat het juist hier vaak mis. Leg nooit waardevolle spullen in het zicht van voorbijgangers. Als er dure sieraden voor het raam van je woning liggen is het voor inbrekers erg verleidelijk om je woning binnen te vallen. Zeker als je niet aanwezig lijkt te zijn.