Een diamond painting met beschadigde plaklaag, wat nu?!

De plaklaag waar een diamond painting over beschikt is van ongelooflijk groot belang. Het is deze plaklaag die er namelijk voor moet zorgen dat de steentjes die je plaatst netjes blijven zitten waar ze horen te zitten. Dat lijkt vanzelfsprekend, maar in de praktijk komt het jammer genoeg vaak voor dat de plaklaag schade oploopt. Dit lijkt op het eerste zicht misschien geen onoverkomelijk probleem te zijn, maar in de praktijk kan het wel degelijk grote gevolgen hebben voor jouw werk. Wil jij ook graag ontdekken hoe een beschadigde plaklaag precies kan ontstaan en wat je er in de praktijk kan aan doen? Dat is mogelijk hier op deze pagina!

Hoe ontstaat een beschadigde plaklaag bij een diamond painting?

In eerste instantie stellen veel mensen zich de vraag hoe een beschadigde plaklaag nu precies ontstaat bij een diamond painting. In de praktijk kan deze op tal van verschillende manieren ontstaan. Enkele bekende voorbeelden op dit vlak zijn onder meer:

  1. De schade ontstaat doordat je een stuk van de plaklaag hebt aangeraakt;
  2. De schade is het gevolg van de plaklaag die meekomt met de beschermfolie;
  3. De schade aan de plaklaag wordt veroorzaakt door rondvliegend stof of vuil;

Op het ogenblik dat er sprake is van schade aan de plaklaag van je diamond painting heeft dit meteen enkele vervelende gevolgen. Tijdens het maken van je diamond painting zal je namelijk de steentjes extra goed aan moeten drukken, maar zelfs dan loop je nog steeds het risico dat deze niet goed zullen blijven kleven. Dit is ook niet het enige nadeel. Een slecht klevende plaklaag kan namelijk ook als gevolg hebben dat de steentjes er na het volledig afwerken van de diamond painting uit komen te vallen. Dit is natuurlijk niet de bedoeling.

Wat kan je doen tegen een beschadigde plaklaag?

Bovenstaande maakt duidelijk dat het in de praktijk altijd van belang is om een beschadigde plaklaag bij een diamond painting aan te pakken en te herstellen. De manier waarop dit kan gebeuren is echter altijd afhankelijk van de situatie. Moeten er bijvoorbeeld kleine stukjes van de kleeflaag worden hersteld of is er sprake van grote schade aan de kleeflaag? De onderstaande oplossingen kunnen afhankelijk van de situatie overwogen worden.

1.    Kleine stukjes herstellen met een doorzichtige lijmroller

Dienen er kleine stukjes van de diamond painting te moeten worden hersteld? In dat geval kan je daarvoor het best gebruik maken van een eenvoudige, doorzichtige lijmroller. Op deze manier is het werkelijk erg eenvoudig mogelijk te maken om kleine stukjes van de lijmlaag die beschadigd zijn te herstellen. Je zal merken dat je hierdoor snel terug verder kan gaan met het maken van jouw diamond painting. Het spreekt voor zich dat je er wel goed aan doet om gebruik te maken van een echt kwalitatieve lijmroller voor het meest optimale eindresultaat.

2.    Grote stukken herstellen met een Aslan folie

Het spreekt voor zich dat bovenstaande uitsluitend mogelijk is op het ogenblik dat er sprake is van beperkte schade. Zijn er echt grote stukken van de diamond painting kapot? In dat geval wordt het aangeraden om gebruik te maken van zogenaamde Aslan folie. Deze folie kan je bij tal van verschillende webwinkels bestellen en kan over de volledige diamond painting worden aangebracht. Op deze manier ontstaat er eigenlijk als het ware een compleet nieuwe lijmlaag.