Slimme manieren om jouw woning een geheel nieuwe look te geven

Ken je dat? Je woont al jaren in hetzelfde huis, je kijkt rond en je wilt gewoon eens iets anders. Altijd maar weer hetzelfde interieur. Het huis dat nooit lijkt te veranderen. Je bent toe aan vernieuwing. Misschien is het hier ook wel gewoon tijd voor. Merk je dat de woning na al die jaren wel weer wat extra liefde kan gebruiken. Het probleem is: waar begin je? Er is zoveel mogelijk. Wat geef je prioriteit? Op welke manieren kun je jouw woning binnen één klap een geheel nieuwe uitstraling geven? In dit artikel geven we de nodige inspiratie voor een absolute make-over. 

Een andere vloer 

 

De basis van de woning wordt voor een groot deel bepaald door de kleuren op de muren en de vloer. Als je één van deze twee elementen aanpakt, creëer je direct een geheel nieuwe uitstraling. Dan hoef je dus niet het gehele interieur aan te pakken. Een van de beste manieren om je woning een andere look te geven is met het leggen van een nieuwe vloer. Een blik op www.parketloods.nl zegt echter al genoeg. Het aanbod is zo groot, dat je gemakkelijk overweldigd raakt. Hoe kies je de juiste vloer als er ongelooflijk veel mogelijkheden zijn? 


Het is belangrijk om hierbij allereerst dicht bij jezelf te blijven. Wat is jouw smaak? Jouw stijl? Ben je iemand die dol is op natuurproducten? Of iemand die juist houdt van moderne en strakke materialen? Hiermee wordt het al een stuk gemakkelijker om een keuze te maken uit de diverse vloeren. Houd daarnaast ook rekening met het budget en specifieke wensen. Moet de vloer bijvoorbeeld gecombineerd worden met vloerverwarming? Moet deze extra geluiddempend zijn? Hoeveel tijd wil je aan het onderhoud kwijt zijn? 

 

Als je al deze punten voor jezelf op een rijtje zet, krijg je al snel een duidelijk overzicht van geschikte vloeren. Je zou deze punten eventueel ook voor kunnen leggen bij een speciaalzaak, zodat zij samen met jou op zoek kunnen gaan naar de beste vloer. 

Traprenovatie 


Het belang van een mooie trap wordt nog al te vaak onderschat. Besef echter goed dat dit het eerste is wat je ziet zodra je de hal binnenkomt. In sommige woningen is de trap zelfs gevestigd in de woonkamer. Dan is het nóg belangrijker dat de uitstraling goed is. Een trap heeft het door de jaren heen echter flink te verduren. De treden kunnen slijten, vloerbedekking kan scheuren en ga zo maar door. Een traprenovatie is dan de perfecte manier om weer nieuw leven in de trap te blazen en tegelijkertijd de hal of de woonkamer te voorzien van een fantastische eyecatcher. 

 

Buiten- en binnenkant van de woning schilderen 

 

Nog een goede manier om je woning snel een andere look te geven, is door het schilderwerk aan te pakken. Hierbij kun je denken aan een nieuwe lik verf op de muren in de woning, maar ook zeker aan het schilderwerk buitenshuis. Zo oogt de woning direct weer veel frisser en kan je er weer een tijdje tegenaan.