Bespaar met isoleren

We merken het allemaal. Het wordt wat kouder in ons kikkerlandje. Dat betekent dat de winterkleding de kast uit is gekomen. Mensen lopen met dikke jassen, sjaals en handschoenen om de kou te trotseren. Je wilt er warmpjes bij zitten. Dat geldt ook voor je woning.

In deze wintermaanden wordt er dagelijks meer energie verbruikt doordat we de kachel of verwarming aan hebben staan. Misschien ga je zelfs een keer extra douchen om voor het slapengaan lekker warm te kunnen slapen. Dit is inmiddels de normaalste zaak van de wereld. Het is logisch dat we in de wintermaanden meer energie verbruiken. En als we de jaarrekening krijgen, dan schrikken we ons af en toe een hoedje en willen we wel eens overstappen van energieleverancier. Maar dan is het toch eigenlijk ook logisch dat je eens na gaat denken hoe je energie kan besparen? We geven je een aantal tips.

 

Energie bespaartips

Hoe lang sta jij onder de douche? Veel mensen staan langer dan noodzakelijk onder de douche. Dat betekent dat er meer energie verbruikt wordt omdat je het warme water laat stromen. En wist je dat ook veel elektronische apparaten meer stroom verbruiken dan je dacht? Neem bijvoorbeeld een waterkoker. Het handige hulpje voor onder andere thee verbruikt stiekem toch meer energie dan je dacht. Gemiddeld is dit 1700 watt. Een goed alternatief zou de fluitketel zijn. Overigens zijn de kosten van het gebruik van een waterkoker niet schrikbarend hoog. Waar je het meeste op kan besparen is:

  • verlichting tijdig uitzetten
  • vaatwasser niet onnodig laten draaien met halve vaat
  • toiletbezoeken, waarbij je de keuze hebt in doorspoel mogelijkheden

Je zal zien dat je hier op jaarbasis heel wat mee kan besparen.

 

Isolatie van je woning

Als we verder kijken dan alleen het huishoudelijk gebruik, dan is er nog een groot aspect waarmee je energie kan besparen, namelijk met de isolatie van je woning. In de spouw van je woning zit veel kou. Door je spouwmuur te isoleren creëer je een isolatielaag waardoor je woning minder energie verliest en daardoor ook minder energie verbruikt om het weer op temperatuur te stoken. Je bespaart niet alleen tot 50% aan energie, maar je wooncomfort wordt ook direct verhoogd. Het is aan te raden om hiervoor de hulp van een echte specialist in te roepen, zoals Isoprofs. Isoprofs is al jarenlang specialist in isolatie oplossingen in zowel Nederland als in België. Zij kunnen direct aangeven wat de mogelijkheden zijn voor je woning. Of dit nu het isoleren van een spouwmuur is of het isoleren van het dak. Isoprofs laat je besparen.

Hebt u zelf ook nog suggesties of ideeën? Laat het ons weten.