Waarom is LED verlichting zo populair?

Steeds meer woningeigenaren vervangen standaard lampen voor LED verlichting (dimbaar). De populariteit van de lampen is de afgelopen jaren enorm toegenomen. Vooral sinds het verdwijnen van de gloeilamp zijn we bewust geworden van milieuvriendelijke lichtbronnen. LED behoort al jaren tot de milieuvriendelijke energiebronnen. Een aantal redenen waarom LED zo populair is hebben we voor je op een rijtje gezet.

Duurzaamheid en milieuvriendelijkheid

De levensduur van LED is een stuk langer, dan iedere andere lamp in omloop. Terwijl de meeste lampen na een jaar al vervangen moeten worden kan LED gerust 10 tot 15 jaar meegaan. Er zijn zelfs LED lampen (dimbaar) die nog langer meegaan, dan 10 tot 15 jaar. De lamp is in aanschaf iets duurder, maar dit verschil heb je al snel terugverdiend door de lange levensduur. Nog een voordeel is dat LED lampen geen schadelijke stoffen bevatten. De lampen verbruiken ook minder energie, waardoor je kan besparen op de uitstoot van CO2.

Besparen op je energiekosten

Met LED verlichting bespaar je flink op je energiekosten. Vergeleken met een gewone lamp kan je tot wel 80% besparen op de energiekosten die de lamp verbruikt. De lichtopbrengst is exact hetzelfde, waardoor je niet in kwaliteit inlevert. Doordat je tot wel 80% kan besparen scheelt het echt enorm om te kiezen voor LED. De aanschaf van de lamp verdien je uiteindelijk dubbel terug vanwege de flinke besparing op je energiekosten.

LED wordt niet warm

Een groot pluspunt aan LED is dat de lampen niet warm worden. Stroom wordt door de lamp zo efficiënt mogelijk omgezet in licht. Als je de lamp eruit draait, dan zal je nooit je handen branden. Nog een voordeel is dat de lampen geen brand kunnen veroorzaken. De veiligheid in huis neemt dankzij LED toe. Doordat de lampen geen warmte meer afgeven ontstaan er geen donkere plekken meer op de muur.

Led lamp met schemerschakelaar

Nieuw zijn de led lampen met schemerschakelaar. Deze led lampen gaan gemakkelijk aan als het schemer wordt. De led lamp met schemerschakelaar zijn verkrijgbaar bij gloeilampgoedkoop.nl.