Zonnepanelen, voordelen en subsidie

Stel: U plaatst tien zonnepanelen met een vermogen van 250 watt piek, dus in totaal 2500 watt piek. Afhankelijk van de oriëntatie van uw dak, zult u daarmee jaarlijks ongeveer 2250 kwh produceren.

Wat zijn uw voordelen?

Uitgaande van een stroomprijs van 23 cent, bespaart u jaarlijks 518 euro. Met dat bedrag, dat jaarlijks kan stijgen door inflatie en prijsverhogingen, verdient u de investering terug. U kunt ook de betaalde BTW op aanschaf van de installatie aftrekken. U moet zich dan als ondernemer aanmelden bij de Belastingdienst. De Belastingdienst heeft hierover uitleg verschaft. Onze aangesloten zonnepanelen bedrijven kunnen u vaak helpen met deze administratieve procedure.

Gratis stroom

Als u de investering hebt terugverdiend, levert uw dak nog jaren gratis stroom. Zonnepanelen hebben een minimale levensduur van 25 jaar. Tel uit uw winst. Uw zonnepanelen zijn ook goed voor de waarde van uw woning. Als u ooit verkoopt, krijgt de koper een woning met een (deels) autonome energievoorziening. Dat is tegen die tijd een hoop geld waard!

Wat kosten zonnepanelen?

Een standaard-installatie met bij voorbeeld acht zonnepanelen van 250 watt piek kost circa 3750 euro. Maar de exacte prijs is afhankelijk van de specifieke situatie. De prijs wordt bepaald aan de hand van een eenheidsprijs per watt piek (de vermogenseenheid van een zonnepaneel). Die prijs wordt natuurlijk lager naarmate er meer panelen kunnen worden geplaatst. Vraag daarom offerte op maat! Er is veel aandacht voor groepsaankopen van zonnepanelen. Grote stroomleveranciers, gemeenten, buurten en verenigingen zeggen zo prijsvoordelen te kunnen bieden. Wij vinden die aanbiedingen soms gewoon veel te duur.

Zonnepanelen vergelijken

Als u zonnepanelen gaat kopen is het verstandig om gebruik te maken van een vergelijkingssite. Door het vergelijken van zonnepanelen kunt u veel geld besparen. Een ander voordeel van vergelijken is dat u uw handelingspositie versterkt. Doordat de zonnepanelen-bedrijf deelneemt aan een vergelijkingssite, weet dit bedrijf dat u meerdere offertes heeft.