Hoe kies je de beste schutting voor in jouw tuin?

Schuttingen zijn in de afgelopen jaren intens populair geworden. In bijna elke tuin zie je er wel één terug. Grappig genoeg betekent dit niet dat elke tuin er hetzelfde uitziet. Integendeel zelfs. Schuttingen zijn in alle soorten en maten verkrijgbaar. Hierdoor is er altijd wel één die bij jouw tuin past. Ze bieden privacy, zijn stevig en gaan meestal jaren mee. Kortom: de perfecte erfafscheiding voor iedere tuin. 


Maar hoe weet je welke schutting in jouw tuin past? Het aanbod is dusdanig groot dat je snel overweldigd raakt. Op rvg-schuttingen.nl vind je tal van verschillende mogelijkheden. Zelfs als je een goede schutting gevonden hebt, zijn er nog een aantal opties waar je uit moet kiezen. Heb je geen idee hoe je dit moet aanpakken? Lees dan snel verder en laat je inspireren door de volgende tips. 

Houten schutting? 


De meeste mensen denken direct aan een houten schutting, maar er zijn nog veel meer andere mogelijkheden. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een schutting van composiet, stenen of bamboe. Toch heeft een hardhout beton schutting vaak de voorkeur. Dit is een houten schutting, gegoten in een betonnen onderplaat. Zo geniet je van de voordelen van beton en de uitstraling van hout. DIt levert een langere levensduur en minder onderhoud op. 

 

Waar je voor kiest, is natuurlijk een zeer persoonlijke keuze. Het voordeel van een houten schutting is dat deze in vrijwel elke tuin past. Van de natuurlijke tot moderne tuin, een houten schutting past eigenlijk altijd. 

 

In veel gevallen is het een kwestie van vergelijken. Bekijk het aanbod en vergelijk de verschillende voor- en nadelen. Zo vind je al snel de schuttingen die wel of juist niet bij jouw wensen aansluiten. 

Bespreek het met de buren 


Omdat een schutting meestal op zowel jouw grond als die van de buren komt te staan, is het wel belangrijk dat er overlegd zal worden. Zodra de schutting hier wordt geplaatst, is het eigendom van jullie allebei. Daarom is het wel belangrijk dat jullie hier ook allebei iets over te zeggen hebben. Zo voorkom je onnodige ruzies en misverstanden. 

 

Bespreek daarom nog voordat je gaat kijken voor een nieuwe schutting de verschillende mogelijkheden met de buren. Het is belangrijk om het samen eens te worden. Bovendien kan dit ook voordelen hebben. Het is namelijk niet meer dan normaal dat jullie dan ook de kosten delen. 

Geef je ogen de kost 


Neem in elk geval geen overhaaste beslissingen. Het grootste voordeel van het grote aanbod is dat je echt de kans krijgt om je ogen de kost te geven. Neem dus echt de tijd om verschillende websites te bezoeken of langs showrooms te rijden. Kijk op Pinterest voor de nodige inspiratie en ontdek welke schutting jou het meest aanspreekt. Kom je er echt niet uit? Vraag dan om advies. Zet jouw persoonlijke wensen op een rij en bespreek deze met een winkelmedewerker.