Zo maak je een zwembad winterklaar

Heb je een zwembad in je tuin? Dan is het erg belangrijk dat je deze klaarmaakt voor de wintermaanden en voorkomt dat belangrijke leidingen of de skimmers kapotvriezen. Met deze tips blijft je zwembad in topconditie bij barre winterse omstandigheden en kan je in het voorjaar weer snel een plons nemen in je prachtige zwembad!

Winterklaar maken van je zwembad

Reinig je zwembad door alle bladeren te verwijderen en de waterlijn te reinigen met een speciale liner reiniger. Daarnaast is het ook erg belangrijk dat de waterkwaliteit van je zwembad in orde is zodat het vuil je zwembad niet kan beschadigen. Dus het water dient helder en schoon te zijn. Een derde, maar zeer belangrijke stap, is het leegpompten van je zwembad zodat je leidingen en skimmers droog liggen. Het vorstvrij maken van de leidingen en skimmers is ontzettend belangrijk om winterse schade aan je bad te voorkomen.

Het zwembad afdekken

Voeg overwinteringsvloeistof toe aan het water wat nog in het zwembad ligt. Met deze vloeistof zal het water minder snel bevriezen en is het bestand tegen algenvorming. Door regenwater en sneeuw is het mogelijk dat het waterpeil in de winter zal stijgen. Het is dus belangrijk om de leidingen met rubberen stoppers te sluiten en skimmers te voorzien van gizzmo’s die de skimmers beschermen. Als laatste is het belangrijk je zwembad af te dekken met een winterzeil om bladeren en ander vuil tegen te houden. Met deze simpele stappen is je zwembad winterklaar!

Alles voor je zwembadoverwintering vind je hier.