Tips voor het verbouwen van je tuin 

Toe aan een nieuwe tuin en ben je van plan om je eigen tuin te gaan verbouwen? In dit artikel worden een aantal tips gegeven waar rekening mee gehouden kan worden bij het verbouwen van je tuin. Elke tuin is anders en iedereen wil zijn droomtuin realiseren. Het nadeel daarbij is dat er gigantisch veel keuze is voor de elementen van je tuin. Echter bepaald dit wel de sfeer van je tuin en of het uiteindelijk je droomtuin wordt!

Welke tuinmeubelen kies ik? 
De keuze van tuinmeubelen ligt natuurlijk helemaal bij u zelf. Echter zijn er veel verschillende soorten tuinmeubelen met verschillende doelen. Zo heb je bijvoorbeeld loungesets om lekker in te relaxen. Maar heb je ook grote tuintafels om gezellig met vrienden aan te eten. De stijl van de tuinmeubelen bepaalt voor een groot deel ook de sfeer in de rest van je tuin. Het soort materiaal hangt af van uw eigen smaak. Natuurlijk is het wel zo dat bepaalde materialen voordelen hebben ten opzichte van andere materialen. Zo is kunststof en metaal makkelijk schoon te maken en te houden en zijn ze meer weersbestendig dan bijvoorbeeld houten tuinmeubelen. Deze verkleuren een stuk sneller en vereisen meer onderhoud het gehele jaar door. Wil je toch houten tuinmeubelen in je tuin? Laat dan een tuinhuis bouwen zodat je in de winter je meubels makkelijk kunt opbergen.

Wat voor soort tegels neem ik? 
De verharding in je tuin is erg bepalend voor de sfeer, maar ook voor bijvoorbeeld onderhoud en gebruiksgemak. Je hebt de keuze uit natuursteen verharding, betonverharding of de keuze uit tegels of klinkers. Wederom is hierbij je eigen smaak bepalend. Tegels geven een wat rustigere uitstraling en daarentegen geven klinkers een wat drukkere uitstraling. Erg persoonlijk dus. Een nieuw soort tegels zijn de keramische tegels. Deze tegels zijn meer van de toekomst. Ze zijn namelijk maatvast, kleurvast en slijtvast. Alles wat je dus nodig hebt voor in je tuin! Ideaal dus.

Wel of geen vijver? 
Een vijver in je tuin is natuurlijk erg mooi. Echter moet de afweging worden gemaakt of je veel onderhoud kwijt wil zijn aan een vijver, en of het verstandig is als je eventueel kinderen thuis rond hebt lopen. Houdt ook rekening mee met het aantal vissen. Vissen in de vijver vereist een vijverfilter, en hoe meer vissen, hoe groter de filter moet zijn.