Leilinde kopen

Er zijn verschillende soorten leibomen. De meest populaire leiboom is de leilinde. De leilinde is een soort die al meer dan honderd jaar bestaat in ons land. Men kiest voor deze soort, omdat het goed helpt tegen vliegen en andere beesten. De belangrijkste eigenschap van de leilinde is, dat de bladeren wat kleiner zijn ten opzichte van de andere soorten leibomen. Aan de andere kant is het wel een handige soort, omdat het op elke type grond kan worden geplant. Lees snel verder over de leilinde en de kenmerken van deze type boom op de site van tuinplantenwinkel.nl

Kenmerken van de leilinde

Leilinde kan als boom goed tegen een windje. Een sterke kenmerk van de boom is namelijk, dat de leilinde tegen wind kan. Dit zorgt ervoor dat u de boom op veel verschillende plaatsen kan planten, ongeacht de omgevingsfactoren. Aan de andere kant spreekt men ook over kleine nadelen bij het planten van de leilinde. Ondanks dat het een stevige boom is zorgen beestjes ervoor dat de bladeren worden beschadigd. Om dit te voorkomen moet u de leilinde goed onderhouden. Hierbij kunt u de bomen sproeien met koud water. Dit zorgt ervoor dat de beestjes worden verminderd.

Wat ook handig is om te weten over de leilinde is dat de boom kleine bladeren heeft in vergelijking met de andere soorten leibomen. Indien u besluit om een leilinde te kopen, betaalt u gemiddeld 150 euro voor een boom. Bij het kopen van een leilinde heeft u in het begin een boom van ongeveer 2 meter lang. Dit komt doordat de bomen al een paar jaar geleden zijn geplant. Tot slot raden wij aan om de regelmatig te onderhouden. Veel mensen kiezen ervoor om de boom een paar keer per jaar te snoeien.