Verbouwing financieren

Als je bent uitgekeken op je woning kun je een verbouwing laten uitvoeren. Voor de verbouwing van een badkamer, toilet, keuken, uitbreiding van de woonkamer of isolerende maatregelen nemen kun je bij verschillende aannemers offertes opvragen. Uiteindelijk zal blijken met welke van die bedrijven je voor de verbouwing in zee gaat. Maak goede afspraken met de aannemer, zodat je precies weet wat wel en niet is inbegrepen bij de verbouwing. Tel daar enkele procenten bij voor onvoorziene kosten en dan weet je hoeveel geld je voor het verbouwing financieren nodig hebt.

 

Waarmee kun je een verbouwing financieren?

Verreweg de goedkoopste manier om een verbouwing te financieren is door middel van spaargeld. Dat geld staat toch maar op een rekening, zonder dat je er veel rente voor krijgt. Door het geld te gebruiken wordt het nuttig besteed. Als je een hypotheek hebt is het verhogen van de hypotheek een optie om de verbouwing te betalen. Dit kan een flinke extra kostenpost opleveren, omdat er veel betaald moet worden voor het afsluiten van een hogere hypotheek. Als je een nieuwe woning koopt die je wilt verbouwen, is het slim om een hypotheek af te sluiten waar de kosten van de verbouwing bij zijn inbegrepen.

 

Persoonlijke lening

Een wat duurdere oplossing voor een verbouwing financieren is het afsluiten van een persoonlijke lening. Die hogere kosten worden veroorzaakt doordat de rente voor een persoonlijke lening wat hoger is dan de rente die voor een hypotheek wordt gerekend. De maximale looptijd voor een persoonlijke lening is 15 jaar. Er zijn situaties, waarbij het mogelijk is om de rente voor een persoonlijke lening af te trekken van de belasting.

 

Waarvoor is de verbouwing bedoeld?

Verbouwingen van de woning zijn lang niet altijd bedoeld om de woning te verfraaien of om meer ruimte te creëren. Veel verbouwingen hebben ook als doel het energieverbruik van de woning omlaag te brengen. Voor tal van maatregelen om de woning te isoleren en voor het aanbrengen van duurzame vormen van energieopwekking zijn subsidies verkrijgbaar. Door daarvan gebruik te maken kun je met flinke bedragen ondersteund worden, zodat je minder geld nodig hebt voor het verbouwing financieren.

 

Alles over lenen vind je op Findio.nl