Hoe bespaar je op je energie rekening?

Kosten besparen op energie is eenvoudig en goed voor je portemonnee. Ook is het beter voor het milieu als we allemaal wat zuiniger aan zouden doen met onze energie. Energiekosten kan je besparen op vele apparaten en met een aantal eenvoudige aanpassingen. Er is niks fijner als aan het einde van de maand niet een gigantische rekening te hebben. Dus bekijk hier een aantal zeer handige tips voor energiebesparing:

Vervang je lampen

Vervang je gewone lampen voor led lampen. LED verlichting is veel zuiniger en verbruikt dus minder energie. Een led lamp is namelijk wel 85% zuiniger! Dat is een flinke besparing op je hele rekening als je al je lampen zou vervangen. En dan moet je ook nog weten dat een led lamp 9x zo lang meegaat. Dus je hebt er super veel profijt van. Dit bespaard je enorm veel geld. 

Minder water gebruik

Vind jij het ook lekker om lang te douchen? Lang onder een lekkere warme douche staan slurpt energie. Probeer daarom zo min mogelijk lang te douchen. Probeer of jouw tijd onder de douche te verminderen. Of probeer niet elke dag te douchen. Ook kan je een speciale douchekop kopen die energiezuinig is. Wil je meer handige tips lezen? Kijk dan op inspiratiehopper.nl voor de beste lifehacks! 

Zonnepanelen

Wek zelf je eigen energie op via de zon! Het aanschaffen van zonnepanelen kan prijzig zijn. Maar na een aantal jaar heb jij je winst eruit gehaald! Een prima manier om energiezuinig te leven. En hardstikke goed voor het milieu. 

Praat met je leverancier

Bel je energieleverancier op en vraag naar de mogelijkheden. Veel mensen doen dit niet. Maar bekijk eens goed wat de tarieven zijn en vergelijk die met de concurrenten. Praat met je leverancier over dat je mogelijk wilt overstappen naar een goedkopere optie. Misschien doen ze je wel een voorstel. En zo niet, kun je altijd nog overstappen naar een andere leverancier die goedkoper is.