Alles wat je nodig hebt voor de tuin

Het wordt weer kouder en kouder: de zomer is duidelijk voorbij. Ondanks dat de tijd dat we weer met zijn allen gezellig in de tuin kunnen zitten nog ver weg lijkt is het voor je het weet weer zo ver. Daarom is het handig om in de herfst- en wintermaanden alvast na te denken over de inrichting van je tuin voor het volgende seizoen. Begint het je al te duizelen als je nadenkt over parasols, tuinbanken, en bloempotten? Geen zorgen, hulp is onderweg. Dit is alles wat jij nodig hebt voor in de tuin, voor het zomerseizoen van 2023.

Comfort in je tuin

Net zoals binnenshuis wil je ook in je tuin een lekker zittende bank hebben staan. Niets is zo vervelend als het gebrek aan comfort wanneer je van de zon probeert te genieten op een zomerdag. Kies daarom zorgvuldig een tuinbank uit. Maak hier een dagje uit van en probeer verschillende tuinbanken in een tuincentrum. De tuinkussens die bij een tuinbank horen kunnen erg veel verschil maken in de mate van comfort van een tuinbank. Kies daarom je tuinbank niet alleen uit op de tuinbank zelf, maar ook op de kussens.

Zonwering

Door de opwarming van de aarde worden de zomers in Nederland steeds heter en wordt de zon ook steeds feller. Goede zonwering kan daarom niet ontbreken. Het is namelijk verstandig om voldoende tijd door te brengen in de schaduw als de zon schijnt, om zo je huid te beschermen. Om schaduwplekken te creëren kun je bijvoorbeeld een doek spannen tussen twee bomen in de tuin. Heb je geen bomen in de tuin waarbij dit zou kunnen? Een parasol is een simpele oplossing. Parasols heb je gelukkig in alle soorten, printjes en maten. Het is daarom niet moeilijk een parasol te vinden naar jouw smaak.

Flora en fauna

Flora en de bijbehorende fauna kunnen natuurlijk niet ontbreken in een gezellig tuin. Plaats daarom een paar mooie bloempotten her en der in je tuin met verschillende bloemen en planten erin. Door een vlinderstruik te plaatsen, vergroot je de kans dat de mooiste vlinders je tuin zullen bezoeken. Wanneer de planten voldoende groot zijn gegroeid kun je deze overplaatsen in de aarde. Wellicht kom je erachter dat je een stel groene vingers bezit en ontdek een nieuwe favoriete hobby!

Een buitenkleed

Het klinkt misschien wat raar, een kleed voor buiten, maar een kleed staat minder vreemd in jouw tuin als je misschien denkt. Hiermee doe je meteen mee aan een van de laatste trends. Net als parasols heb je buitenkleden in allerlei maten en kleuren. Ook wanneer je een kleine tuin hebt, zijn er dus genoeg buitenkleden te vinden die in jouw tuin passen. Een buitenkleed zorgt voor een huiselijke en leuke sfeer in je tuin en kleed je tuin leuk aan.  

Een tuintafel

Houdt van je koken of ben je de barbecue master van de familie? Een mooie grote tuintafel kan niet in jouw tuin ontbreken. Koop een tuintafel waar zoveel mogelijk mensen aan kunnen zitten, zodat je alle zomeravonden die je vrij hebt met je favoriete familieleden of vrienden kunt spenderen. Geniet van het fluiten van de vogeltjes terwijl je uren buiten tafelt en gesprekken voert met de favoriete mensen om je heen.