Tips voor meer ruimte in een kleine keuken

Eindelijk komt de nieuwe keuken binnen. Lang op gewacht en naar uitgekeken, maar nu die eenmaal staat, slaan de twijfels toch toe. De keuken was al klein, maar met al die grote meubels lijkt koken een hele uitdaging te worden. Herkenbaar? Zelf ben ik ook in het trotse bezit van een kleine keuken. Onze keuken is vooral geschikt voor kleine mensen roepen we wel eens gekscherend. Gelukkig ben ik inmiddels heel handig geworden met het vinden van opbergplaatsen en gebruik ik handige trucjes om toch nog alles kwijt te kunnen. Zelf heb ik heel veel baat gehad bij ‘nieuwewonen.be’, hier vond ik alles over slim omgaan met ruimte.

Ruim alles eens goed op!

Door de jaren heen verzamelen we enorm veel tierelantijntjes, extra serviesgoed, veel te veel bestek, vazen, keukenhulpjes en noem maar op. Deze allemaal in een, al te kleine, ruimte houden is niet zo goed voor je gemoedsrust. Ga er dus lekker een dagje voor zitten en gooi alles weg wat je toch niet meer gebruikt. Dat zal al heel veel extra ruimte opleveren. Bedenk ook welke spullen eventueel in een andere kamer opgeborgen kunnen worden. Heb je bijvoorbeeld een mooie grote eethoek en zou daar makkelijk een servieskast passen? Als je daar al je serviesgoed en glazen kunt stallen, zal dit al een hoop ruimte schelen in de keuken zelf.

Maak gebruik van alle muren

In de keuken zie je vaak dat er veel lege muren zijn. Maak hier van gebruik door extra planken en kastjes op te hangen. Zo creëer je binnen mum van tijd meer opbergplaats. Zorg er natuurlijk wel voor dat het een samenhangend geheel wordt.

Less is more

Less is more is misschien wel de beste tip als het gaat om het inrichten van kleine ruimtes. Door veel te veel poespas en accessoires op elke hoek zorg je voor een hele drukke uitstraling en creëer je juist veel minder ruimte.