Eetkamer inrichten? 4 trends voor 2019!

Het inrichten van je eetkamer is altijd lastig. Kies je voor een klassieke uitstraling of juist voor een moderne en minimalistische eetkamer? Welke eetkamerstoelen zijn trendy? En welke kleuren op de muur? Wij vertellen het je!

Voor de eetkamer inrichting zijn er ieder jaar weer nieuwe trends. Zo ook voor 2019, wij hebben deze trends in dit artikel voor je op een rijtje gezet! Lees verder en kijk welke trend bij jouw stijl past.

Trend 1: Lichte uitstraling

Heb je een eetkamer met veel lichtinval? Dat past perfect in deze trend! Gebruik dan ook lichte kleuren in je interieur, dit geeft een strakke en moderne uitstraling. Kies bijvoorbeeld voor witte eetkamerstoelen en een witte tafel. Dit maakt de ruimte erg licht, strak en modern. Om de eetkamer nét dat beetje extra te geven kan je voor een eyecatcher kiezen, denk bijvoorbeeld aan een kroonluchter of mooie robuust houten tafel.

Trend 2: Minimalistische stoelen

Zeker als je een kleine eetkamer hebt is deze trend echt iets voor jou! Gebruik minimalistische stoelen in je eetkamer. Dit maakt de ruimte groter en ruimtelijker. Kies dus bijvoorbeeld voor eetkamerstoelen met een open rugleuning. In 2019 zullen vooral witte eetkamerstoelen erg trendy zijn. Ouderwetse grote en vaak lompe eetkamerstoelen zijn dus niet meer in trek. Kies dus voor minimalistische stoelen met een slanke afwerking. Deze stoelen zien er misschien minder comfortabel uit, maar dit valt heel erg mee. Vaak hebben ze juist een zeer comfortabel zitvlak. Ze zijn comfortabel dan je in eerste instantie denkt.

Trend 3: Kookeiland als eetkamertafel

Heb je een kookeiland? Dan kan je ervoor kiezen om deze te gebruiken als eetkamertafel. Schuif enkel een paar krukken of stoelen aan het kookeiland en je kan dineren aan je keuken. Ook bij krukken en stoelen aan het kookeiland is het trend om deze zo minimalistisch mogelijk te houden. Kies dus voor strakke en moderne stoelen.

Trend 4: Kroonluchter

Een kroonluchter staat altijd erg chique, ook in 2019 zal een kroonluchter in de eetkamer een ware trend zijn! Echter is het wel belangrijk te beschikken over een ruime eetkamer als je mee wilt doen met deze trend. Een kroonluchter staat namelijk alleen mooi in een grote ruimte. Naast het stijlvolle aspect zorgt een kroonluchter ook voor mooie verlichting in de kamer.