Terug in de tijd met industriële lampen

Vroeger zag je in fabrieken vaak grote industriële lampen die gebruikt werden om de werkvloer te verlichten. De lampen waren zo gemaakt dat ze tegen een stootje konden en zagen er niet uit alsof ze zo in een interieur van een woning geplaatst zouden kunnen worden. Dat is tegenwoordig toch echt wel anders en vindt je de industriële lamp steeds vaker terug in huizen of winkels.

Balans

De meeste industriële lampen kun je in het hele huis of in bedrijven ophangen. Het is belangrijk om te zorgen voor een goede balans in een ruimte. Als je een ruimte hebt waar de muren een betonlook hebben en als er een grote tafel in de kamer staat dan kunnen industriële lampen goed hangen boven deze tafel. De ruimte krijgt dan een heel andere karakter en zeker niet de uitstraling die de fabrieken van vroeger hadden. Zorg dus voor een goede balans door vintage en modern met elkaar te combineren en ervoor te zorgen dat kleuren goed bij elkaar passen.

Nieuwe lampen

Industriële lampen zoals ze in de fabrieken werden gebruikt zijn nog steeds te krijgen maar gelukkig zijn er ook nieuwe varianten op de markt. Deze lampen zijn aangepast aan het huidige elektriciteitsnet en voldoen aan alle eisen die gesteld worden aan lampen. In winkels is het soms zoeken maar op het internet is het aanbod aan nieuwe industriële lampen die er toch oud uitzien groot genoeg.

Tafellampen

De meeste industriële lampen zijn hanglampen die goed tot hun recht komen in een gang of boven een eettafel. Maar er zijn ook tafellampen te koop met een industrieel karakter. Deze lampen kunnen goed gebruikt worden om een bureau of een bijzettafeltje te verlichten. Ook als nachtlampje op het kastje naast jouw bed kun je heel goed een industriële tafellamp plaatsen.